Ingen grunn til bekymring – selv om gårsdagens resultat var skuffende

Liverpool skapte mer enn nok sjanser til å vinne på Kenilworth Road, samtidig som flere av konkurrentene også tapte poeng.

Gårsdagens 1-1 kamp mot Luton kan ikke beskrives som noe annet enn et skuffende resultat for Liverpool, som uten tvil håpet på å ta tre nye poeng i Premier League.

Slik ble det imidlertid ikke, og Jürgen Klopp og de røde måtte nøye seg med et uavgjortresultat etter en sen utligning av Luis Diaz.

I skrivende stund ligger Liverpool seg dermed på en tredjeplass på tabellen, tre poeng bak Manchester City. Det kan bli fem poeng opp om Tottenham vinner mot Chelsea i kveld, men per nå er det de lyseblå som er de største konkurrentene.

Det betyr at Liverpool er med i toppen av Premier League, i en sesong som kan bli svært jevn i kampen om både seriegull og topp 4. Av de syv øverste lagene var det kun Manchester City og Newcastle som sikret seg tre poeng i helgen, og førstnevnte møtte Bournemouth hjemme, en kamp «alle» forventet at de skulle vinne.

Arsenal tapte mot Newcastle etter en svært kontroversiell VAR-avgjørelse, Aston Villa gikk på en smell mot Nottingham Forest, og Brighton spilte 1-1 mot Everton. Det var viktig, i en helg hvor også de røde skuffet.

Dominerte på Kenilworth Road

Gårsdagens kamp mot Luton kan du kalle mye, men et arbeidsuhell er kanskje det beste beskrivelsen.

Jürgen Klopps mannskap dominerte hjemmelaget fra start til slutt, og produserte hele 3,04 xG mot The Hatters. Det er flere sjanser enn de røde skapte mot Nottingham Forest, en kamp som endte med en komfortabel 3-0 seier forrige helg.

Slike kamper kan komme i ny og ne, og med et «nytt» Liverpool-lag, var det kanskje bare et tidspørsmål før det ville komme.

Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister og Ryan Gravenberch hadde ikke helt dagen på Liverpools midtbane, og det samme gjelder trioen i front, og kanskje mest av alle Darwin Nunez.

Jürgen Klopp oppsummerte kampen på en god måte etter kampslutt.

– Vi skulle ha vunnet, men uavgjort er fortjent - og vi kunne ha tapt. Så vi må gi honnør til Luton. Samtidig skapte vi nok sjanser til å vinne kampen.

Luton-kampen var et skjær i sjøen, men oppsummert skapte Liverpool mer enn nok til å ta tre poeng. Det vil være overraskende om sjansesløseriet fortsetter mot Brentford neste helg, i en kamp bare tre poeng er godt nok.

– Vi hadde null kontringspress i første omgang. Det tar jeg personlig

– Vi hadde null kontringspress i første omgang. Det tar jeg personlig

Jürgen Klopp mener Liverpool ikke fortjente mer enn uavgjort.

– Han ønsket muligheten til å tenke på noe annet

– Han ønsket muligheten til å tenke på noe annet

Jürgen Klopp sier Luis Diaz trengte å tenke på noe annet mens familien venter på å få faren hjem.