Diaz og familien ønsker livstegn fra faren

Det colombianske militæret har trukket seg tilbake, men så langt har det ikke ført til en løslatelse.

Luis Manuel Diaz, Diaz' far, har fortsatt ikke komme til rette i Colombia, elleve dager etter at han ble kidnappet av geriljagruppen ELN.

Søndag kveld ønsket gruppen garantier fra colombianske myndigheter før faren skulle slippes fri. Militæret svarte med å trekke tilbake alle troppen som har letet etter ham i Barrancas-området de siste dagene, for å avvente en fredfull overrekkelse.

«Med denne tilbaketrekningen blir alle garantier og betingelser gitt slik at han kan gjenvinne friheten i løpet av de neste timene», skrev det colombianske militæret på X/Twitter.

Siden har det ikke kommet noen nyheter om farens situasjon, selv om ELN har fått viljen sin. Nå tar Diaz-familien affære for å presse frem en løslatelse, skriver Daily Mail.

«Luis Diaz sin familie har krevd at kidnapperne som holder faren som gissel må gi bevis på at han er i live. Bekymringene forat de ikke har løslatt ham enda øker», skriver den engelske avisen.

Colombianerens fetter, Luis Alfonso Diaz, har også blitt intervjuet av den colombianske TV-kanalen RNC.

– Vi ber ELN om å sende oss bevis på hvordan Luis Manuel har det nå, slik at vi kan få roet ned bekymringene våre, sa han.

TIL HJEMLANDET?: Luis Diaz reiser sannsynligvis til Colombia etter Brentford-kampen. Landslaget møter Brasil og Paraguay i VM-kvalifiseringen.

TIL HJEMLANDET?: Luis Diaz reiser sannsynligvis til Colombia etter Brentford-kampen. Landslaget møter Brasil og Paraguay i VM-kvalifiseringen.

Dette har skjedd

I morgentimene den 29. oktober, få timer før Nottingham Forest-kampen på Anfield, kom meldingene om at Luis Diaz' foreldre hadde blitt kidnappet i hjemlandet Colombia. Moren, Cilenis Marulanda, ble kort tid senere sluppet fri, men det ble ikke faren.

Like før forrige helg tok greiljagruppen ELN på seg ansvaret for kidnappingen, samtidig som de understreket at de ikke visste hvem som hadde blitt kidnappet. De lovet også å frigjøre Luis Manuel så fort som mulig.

Luis Diaz har blitt igjen på Merseyside siden nyhetene fra Colombia dukket opp, og var ikke i spill mot Forest eller Bournemouth. På søndag var han tilbake, og scoret utligningsmålet mot Luton. Han valgte å markere øyeblikket med denne meldingen: «frihet for pappa»..

Etter kampen la kantspilleren ut følgende melding på X/Twitter:

«I dag snakker ikke fotballspilleren til deg; I dag snakker Lucho Diaz, sønnen til Luis Manuel Diaz. Min far er en utrettelig arbeider og fundamentet i vår familie, og han holdes for øyeblikket fanget. Jeg ber ELN om å øyeblikkelig løslate min far, og jeg oppfordrer internasjonale organisasjoner om å gripe inn for å sikre hans frihet», skrev colombianeren.

Colombias militære håper at Diaz sin far vil bli frigjort i løpet av de neste timene

Colombias militære håper at Diaz sin far vil bli frigjort i løpet av de neste timene

Det Colombianske militære har utført en tilbaketrekning av troppene sine i håp om at det skal gi kidnapperne tilstrekkelige garantier for å frigjøre Luis Diaz sin far.

Delte følelsesladd og personlig melding til kidnapperne etter Luton-kampen

Delte følelsesladd og personlig melding til kidnapperne etter Luton-kampen

Luis Diaz tok til sosiale medier etter scoringen på Kenilworth Road.