– En superviktig spiller for oss

Jürgen Klopp er glad for å ha Cody Gakpo tilbake fra skade.

De siste ukene er det Darwin Nunez i kjempeform som har stjålet de fleste overskriftene i Liverpool, men en annen spiller som er god å ha er Cody Gakpo, som er tilbake fra skade. 24-åringen scoret i onsdagens kamp mot Bournemouth, og det betyr at nederlenderen nå har scoret i fire kamper på rad fra start for Liverpool. 

Jürgen Klopp sa på fredagens pressekonferanse at han er glad for å ha Gakpo tilbake fra skade. Den tidligere PSV-spilleren har blant annet en fordel i form av å ha evnen til å bekle flere roller. 

– Cody har spilt i flere posisjoner etter at han kom til oss. I starten av sesongen spilte han på midtbanen. Det ville han neppe gjort dersom alle var tilgjengelige, men han kan spiller der også, sier Klopp og legger til at Gakpo har blitt nødt til å lære seg mye etter overgangen fra nederlandsk fotball, der han i hovedsak var venstrekant. 

– Først var det som falsk nier, og det har vært flere nye posisjoner. Men han er en smart spiller som kan tilpasse seg det. Men det er noe annet å tilpasse seg en ny rolle og skulle levere topp-prestasjoner med en gang. Det var litt vanskelig på midtbanen, men med litt mer tid kan han spille mer der også, sier manageren.

God stemning i angrepsrekken

Liverpool klarte seg bra i de tre kampene Gakpo var ute, men at han tilfører noe ekstra til angrepsrekken er det ingen tvil om. 

– Skaden var uheldig i den forferdelige kampen mot Tottenham, og nå er han tilbake og kan spille overalt i angrepsrekken. Han er en superviktig spiller for oss - en god avslutningsfot og nese for mål. 

Klopp sier at Gakpo i tillegg til å være en god spiller også er en fin spiller som kommer godt overens i spillertroppen. Videoer fra treningsfeltet viser en tropp i harmoni, og det gjelder også i angrepet, selv om det er konkurranse om plassen i laget. 

Klopp har mye kvalitet å velge blant i angrepet.

Klopp har mye kvalitet å velge blant i angrepet.

– Alle våre angrepsspillere liker hverandre, og det er egentlig ikke noen rivalisering mellom dem. Alle vet at de kan spille sammen uansett hvem som starter, og de liker å spille sammen. 

– Selvfølgelig har alle lyst til å starte, men hvis de ikke starter vet de at de kan komme inn og avgjøre kampen, og Cody er en viktig del av det, sier Klopp.

Målgivende fra backene uteblir i det nye systemet. Men gjør det noe?

Målgivende fra backene uteblir i det nye systemet. Men gjør det noe?

Liverpools backer har bare levert én målgivende pasning i Premier League denne sesongen.

Innsikt 03.nov 16:51
Nabo med Haaland: – Det å spille sammen nå hadde vært noe annet

Nabo med Haaland: – Det å spille sammen nå hadde vært noe annet

Dominik Szoboszlai snakker om oppveksten, vennskapet med Erling Braut Haaland og arven etter Steven Gerrard i intervju med BBC.