Nabo med Haaland: – Det å spille sammen nå hadde vært noe annet

Dominik Szoboszlai snakker om oppveksten, vennskapet med Erling Braut Haaland og arven etter Steven Gerrard i intervju med BBC.

En av høstens beste spillere i Liverpool FC har i et intervju med BBC vært innom flere interessante temaer, og mannen som nylig fylte 23 år svarer ganske beskjedent på spørsmål om hvordan starten i Liverpool har vært. 

– Det går helt ok. Det har vært en god start, sier han i intervjuet. 

Szoboszlai-overgangen kom litt ut av det blå i månedsskiftet juni/juli. Liverpool og sportsdirektør Jörg Schmadtke handlet raskt da de aktiverte utkjøpsklausulen på 60 millioner pund fra RB Leipzig, og så langt viser det seg å være vel anvendte penger for den tidligere Red Bull Salzburg- og RB Leipzig-spilleren. 

Selv var han aldri i tvil om at Liverpool var det rette valget, men det eneste han tenkte på var timingen og om han var klar for Premier League. Heldigvis fant midtbanespilleren ned på at han følte seg klar. Kanskje inspirert av det tidligere lagkamerat i Salzburg, Erling Braut Haaland, leverte i sin første sesong i Manchester City. 

– Vi har et godt vennskap. I Salzburg var begge unge gutter som måtte lære mye. Det å spille sammen nå hadde vært noe annet. Jeg tror det ville blitt bra, sier Szoboszlai, som avslører at han sendte et bilde til Haaland da han var på AXA Training Centre for å signere for de røde i sommer. 

Nå har de to tidligere lagkamerater blitt naboer i Cheshire. 

– Det er bare to hus mellom oss i gaten vi bor i. Han er en god spiller og en fin fyr, sier Szoboszlai om nordmannen, som han neppe kommer til å bli lagkamerat med igjen med det første.

– Som å spille Playstation

Han lider ingen nød av den grunn. Lagkameratene i Liverpool er av ypperste sort, og ungareren forteller at det nesten var surrealistisk å gå på trening med stjerner som Mohamed Salah for første gang. 

– Første dag føltes det som om jeg spilte Playstation. Det har vært fint å bli kjent med dem, og det er enda bedre å spille sammen med dem.

Den Szoboszlai har fått best kontakt med så langt er Trent Alexander-Arnold. 

– Det er naturlig at to spillere som har god forståelse på banen også vil få det utenfor banen. Det føles naturlig, og vi tilbringer mye tid sammen, sier han.

23-åringen har i sine første måneder i rødt blitt sammenliknet med en annen scouser, nemlig Steven Gerrard. Det er blant annet takket være en giftig høyrefot og ikke minst at han spiller med draktnummer åtte.

– Det føles bra å bli kalt den nye Gerrard, men jeg vil ikke være ham. Jeg vil være meg selv. Men selvfølgelig hadde det vært fantastisk å ha noe av den samme karrieren og innflytelsen som han hadde. 

Innstilling fra tidlig barndom

Szoboszlai har tidligere fortalt om hvordan faren Zsolt har vært den viktigste innflytelsen på karrieren så langt. Også faren var fotballspiller, og han var veldig opptatt av at sønnen skulle følge i hans fotspor.

– Det var hardtrening fra ung alder, men det handlet om å trene på teknikken. Det var ikke noe taktikk eller trening på gymmet før jeg fylte 14. Før det var det skudd, pasninger og ballkontroll, og det er nok derfor jeg har fått ganske god teknikk. 

Stjernespilleren forteller at det var ganger der han heller hadde lyst til å henge i byen med venner enn å trene fotball, men i dag er han takknemlig for at faren tok en rolle som trener og mentor. 

– Jeg gjorde som han sa, og når jeg sitter her i dag skjønner jeg hvorfor han gjorde det, sier Szoboszlai. 

Mentaliteten og innstillingen han fikk inn i kroppen fra ung alder har han tatt med seg hele veien. Det viser seg på spørsmålet om hvordan han taklet oppgaven å gå inn i en helt ny midtbane i Liverpool FC. 

– Alle snakket om endringene på midtbanen etter at spillere som Hendo, Fabinho og Naby dro. Men jeg så ikke på det som at det skulle være vanskelig, det var heller motivasjon. Vi ville vise at vi er gode fotballspillere, sier han.

På spørsmål om hva som er målet for sesongen, er han minst like offensiv. 

– Vi kan oppnå alt. Hvorfor ikke? Alle i klubben må tenke på den måten. Det gir ikke mening å gå for andreplass, og alle i garderoben vil si det samme. Alle har samme mentalitet. 

Selvmål med armen og drømmetreff fra Xabi Alonso

Selvmål med armen og drømmetreff fra Xabi Alonso

Det begynner å bli mange år siden de forrige møtene med Luton Town, men de var av det underholdende slaget.

Innsikt 04.nov 10:30
Deltok ikke på fredagens trening

Deltok ikke på fredagens trening

Curtis Jones ikke å se på bildene fra Kirkby.