Firmino følte seg tvunget ut av klubben – og tok saken i egne hender

Anfield-yndlingen åpner opp om en utfordrende siste sesong i Liverpool.

Roberto Firmino var en av flere sentrale Liverpool-spillere som forlot klubben før denne sesongen. Brasilianeren forlot Anfield med 111 mål, 79 målgivende og 362 kamper for klubben. Han vant også det meste som kunne vinnes av trofeer.

I etterkant av exiten, ville brasilianeren skrive en selvbiografi fra sine åtte år på Merseyside, og i dag, 9. november, slippes boken «Sí Señor: My Liverpool Years».

Bokens innhold er alt fra tiden i Brasil til Brendan Rodgers, og oppturene og nedturene under Jürgen Klopp i Liverpool. I store deler av boken hyller brasilianeren klubben, Jürgen Klopp og alle rundt, men retter kritikk mot måten han ble sendt ut dørene på.

«Sjefen unngikk meg», skriver han blant annet i boken ifølge The Athletic.

Brasilianerens spilletid minket i hans siste sesong, men ifølge ham selv ble han aldri fortalt hvorfor. Han følte også at friheten til å diskutere åpent med Klopp ikke var slik som tidligere, og beskriver det siste året av Liverpool-karrieren som «forvirrende og motstridende».

ROSER SJEFEN: Roberto Firmino understreker at han alltid har hatt et godt forhold til Jürgen Klopp, selv om avslutningen ikke ble som forventet.

ROSER SJEFEN: Roberto Firmino understreker at han alltid har hatt et godt forhold til Jürgen Klopp, selv om avslutningen ikke ble som forventet.

«Til tross for en god avskjed i hans siste kamp på Anfield, følte spissen seg 'utelatt' av en klubb han ikke ønsket å forlate. I motsetning til diverse rykter, kom et tilbud om bedre lønn i Saudi-Arabia først etter hans farvel med Liverpool», skriver avisen videre.

The Athletic har spurt Liverpool Football Club om en kommentar til påstandene, men klubben valgte å takke nei til den forespørselen.

Det siste året

Liverpool.no har også fått tilgang til Roberto Firminos bok. Brasilianeren beskrev starten av sin siste sesong som vanskelig, og drar opp perioden like før VM i Qatar.

«Hjemme (i Liverpool) hadde også Darwin Nunez startet sesongen bra, og Klopp begynte å veksle mellom hvem som fikk starte av meg og ham. Det plaget meg selvfølgelig ganske mye».

På samme tid pågikk det samtaler om en mulig forlengelse av kontrakten. Samtalene endte ikke slik spissen ønsket, selv om han selv ville godtatt en kontrakt på ett eller to år.

«Klopp hadde fortalt ledelsen at han ønsket at jeg skulle bli, men klubbens synspunkt var at jeg ikke lenger ville være en viktig spiller. Jeg vet ikke om Klopp ønsket å gå imot ledelsen, og støtte meg uansett hva».

Firmino beskriver videre at begeret rant over for hans egen del i 2-0 seieren mot Wolverhampton den 1. mars. Da ble brasilianeren byttet inn i det 89. minutt.

«Da bestemte jeg meg for at tiden var inne for en ny utfordring for meg selv, et annet formål. Min tid i Liverpool var over».

Brasilianerens bok «Sí Señor: My Liverpool Years» slippes i dag, 9. november.

Flere klubber ønsket Quansah i sommer – men da sa Klopp nei

Flere klubber ønsket Quansah i sommer – men da sa Klopp nei

Tyskeren angrer nok ikke på det valget.

Dette må skje om det skal bli avansement og førsteplass i kveld

Dette må skje om det skal bli avansement og førsteplass i kveld

Kveldens kamp mot LASK kunne vært ubetydelig, men det er den ikke.

Innsikt 30.nov 12:03