Flere klubber ønsket Quansah i sommer – men da sa Klopp nei

Tyskeren angrer nok ikke på det valget.

Jarell Quansah har blitt en viktig del av Jürgen Klopps førstelagstropp i høst, og før Toulouse-kampen i kveld, står 20-åringen med fire kamper fra start, og syv totalt.

Mange ønsket å se en ny midtstopper inn på Anfield, og på sikt er det utvilsomt noe som bør vurderes, men mye tyder nå på at Jürgen Klopp og Liverpool valgte vekk en forsterkning, for å gi Quansah muligheten til å vise seg frem. Den sjansen har han tatt.

Tyskeren fikk spørsmål om sin «nye» midtstopper på gårsdagens pressekonferanse.

– Dersom du hadde spurt meg før sesongen, og om jeg trodde han ville være så god, så ville jeg blitt overrasket. Jeg har sett ham hver dag siden, og jeg er ikke overrasket lenger. Han har vist siden første dag av pre-season hvilken god spiller han er, og hvor god han kan bli, sa Liverpool-treneren til pressen.

TILLIT: Jarell Quansah leverte varene da han startet i 2-0 seieren over Union St. Gilloise i Europa League.

TILLIT: Jarell Quansah leverte varene da han startet i 2-0 seieren over Union St. Gilloise i Europa League.

Jarell Quansah er en av flere akademispillere som er i nærheten av førstelaget denne sesongen. Det er få som ender opp med å slå gjennom, men mye tyder nå på at Quansah vil bli en av dem som faktisk klarer det.

– Vi får se hvordan det blir, men det er veldig lovende. Han er veldig avslappet også, god med ballen, agressiv i duellene, og har alt som trengs. Samtidig er det rom for forbedring og utvikling, så det er de beste mulige nyhetene for Liverpool.

I sommer verserte det rykter om at 20-åringen ville bli sendt på utlån før den nye sesongen. Han tilbrakte den andre halvdelen av 2022/23 i League One med Bristol Rovers, og gjorde sakene sine brukbart der.

– Jeg er veldig glad for at han er her. Vi avslo noen låneforslag i sommer, og det var åpenbart en veldig god avgjørelse. Han kommer til å bli helt spesiell, sa Klopp.

Ny unggutt klar for kamp

Ben Doak er også med til Toulouse og kantspilleren er endelig 100% klar etter skaden han pådro seg på landslagssamlingen med Skottland U21. 17-åringen har ikke vært på banen for Liverpool siden Leicester-kampen den 27. september.

– Ben har virkelig vist seg frem for oss, og han hadde en veldig god pre-season. Han har spilt en rolle i Europa League, og kom også inn i Premier League før den skaden. Det er alltid uheldig for en ung gutt, for det ødelegger rytmen, forklarte Klopp.

Skotten ble sittende på benken gjennom hele kampen mot Luton, og kan få minutter for Toulouse i kveld.

– Han er et alternativ for oss, og det er veldig nyttig. Som jeg sa, vi må gjøre endringer, men vi skal alltid ha kvalitet. Ben har åpenbart det.

Vil skape Anfield-stemning på egen hjemmebane

Vil skape Anfield-stemning på egen hjemmebane

En av de største kampene denne sesongen står for tur når Liverpool kommer på besøk.

Liverpool har muligheten til å sikre avansement – hvem bør Klopp starte med?

Liverpool har muligheten til å sikre avansement – hvem bør Klopp starte med?

Sett opp ditt lag nå.

Velg lag 08.nov 17:31