Satte flere rekorder mot Brentford:– Han er kanskje den beste spilleren i Premier League

Mohamed Salah nådde flere milepæler etter to nye scoringer foran Anfield-publikummet.

Søndag ettermiddag reiste Liverpools seg etter to skuffende resultater mot Luton og Toulouse, og tok en svært solid 3-0 seiere hjemme mot Brentford.

I hovedrollen stod Mohamed Salah, som igjen leverte varene. Egypteren sendte de røde i ledelsen i den første omgangen, før han også satte inn 2-0 etter hvilen.

Brentford-sjef Thomas Frank dro frem superlativene om Liverpools egyptiske konge etter kampen.

– Klopp skryter ofte av ham, men jeg ikke om han gjør det nok. Han er kanskje den beste spilleren i Premier League. I form av mål og målgivende, holder han et ekstremt nivå. Han må være en av de beste offensive spillerne, og ikke bare topp 10, men topp 3, sa dansken på pressekonferansen.

UTSPILT: Mohamed Salah sender Liverpool i føringen mot Brentford.

UTSPILT: Mohamed Salah sender Liverpool i føringen mot Brentford.

Frank vet godt at det er vanskelig for spillerne hans å forsvare seg mot individuell kvalitet, og i den kategorien har Salah alt, ifølge treneren.

– Du vet det blir trøbbel når du møter spillere med slik kvalitet. Jeg vil beskrive det første målet som et skikkelig Liverpool-angrep. Vi mister ballen, en kjapp kontring, rett til Salah og i mål. Det som er greien er at alle spillere scorer ikke i en slik situasjon.

Seks hjemmekamper –  åtte mål

Med søndagens to scoringer tok Salah flere solide milepæler med seg inn i landslagspausen.

Ifølge OptaJoe på X/Twitter ble egypteren den første Liverpool-spilleren i historien til å score i seks av seks hjemmekamper fra starten av sesongen.

Det startet mot Bournemouth, før det også ble mål mot Aston Villa, West Ham, Everton (2), Nottingham Forest og Brentford (2). Han står dermed med åtte mål på seks hjemmekamper i Premier League denne sesongen.

Mot Brentford scoret også kantspilleren sitt 199. og 200. mål for engelske klubber (198 for Liverpool og 2 for Chelsea), ifølge Daily Mail. Han har også scoret i 14 av de siste 15 hjemmekampene (17 mål).

Salah ble også med i en eksklusiv gruppe med Alan Shearer og Thierry Henry. Trioen er de eneste som har levert mål eller målgivende i 15 strake hjemmekamper i Premier League.

En annen interessant statistikk handler om egypterens samarbeid med Darwin Nunez. Duoen har skapt 19 sjanser for hverandre denne sesongen, og levert fem målgivende pasninger. Salah, 13 skapte sjanser og én målgivende, og Nunez, seks skapte sjanser og fire målgivende, ifølge OptaJoe.

Etter tolv spilte serierunder står Salah med ti mål og fire målgivende pasninger, bare Erling Haaland har flere målpoeng enn egypteren så langt (16). Ollie Watkins er nestemann på listen med 11.

Den beste ligastarten siden gullsesongen i 2019/20

Den beste ligastarten siden gullsesongen i 2019/20

Med Salah i scoringsform og Virgil van Dijk tilbake på sitt beste, kan Liverpool drømme om tittelkampen igjen.

– Dette har aldri skjedd med meg før

– Dette har aldri skjedd med meg før

Kostas Tsimikas var en lettet mann etter to målgivende pasninger mot Brentford.