Henter inspirasjon fra rivalene i lyseblått

Trent Alexander-Arnold ser blant annet til to Manchester City-spillere når han lærer mer om midtbanerollen.

Jürgen Klopp har gått fra å avfeie å benytte Trent Alexander-Arnold på midtbanen til å være mer åpen for ideen. Scouseren kom inn og spilte i den dype midtbanerollen mot Bournemouth i ligacupen, og er i sin hybridrolle med som midtbanespiller når de røde har ballen, mens han er høyreback når de forsvarer seg. 

For 24-åringen byr det på noe nytt, spennende og lærerikt, og han ser blant annet til to av spillerne hos en av Liverpools fremste rivaler, Manchester City, når han skal ta nye steg i rollen. 

– Når vi snakker om hybridrollen tenker jeg spesielt på John Stones, som er en spiller jeg har hatt sansen for lenge. Jeg har ofte fokus på ham når jeg ser City-kamper, sier Alexander-Arnold om landslagskameraten som for øyeblikket er skadet, men har et håp om å rekke kampen mot de røde neste helg. 

Den andre Alexander-Arnold ser til er mannen som av mange blir beskrevet som Citys viktigste spiller. De regjerende mesterne tapte begge ligakampene Rodri var suspendert i tidligere denne sesongen. 

– Rodri er så viktig for det laget og er ekstremt undervurdert. Du kan se at laget ikke er det samme når han er ute. Så det er den typen spillere jeg ser til, i tillegg til noen av de vi har sett før, som Busquets, Alonso, Pirlo og Stevie G, sier Alexander-Arnold.

– Mye er det samme

I den nye rollen får Alexander-Arnold vært mer med i det oppbyggende spillet. Og kanskje har det også blitt mindre fokus fra omverden på den defensive delen av backens spill. 

– Det er en helt ny rolle i et helt annet system enn det vi har hatt tidligere. Jeg har fått flere oppgaver, men mye er også det samme. Det viktigste for meg er å spille med frihet og å forsøke å skape ting. Jeg ønsker fortsatt å spille de avgjørende pasningene, men nå gjør jeg det oftere sentralt i banen, og jeg får flere muligheter til å skape ting, sier han.

Etter å ha vært ute i kulden på landslaget tidligere i år, virker Liverpools visekaptein nå å ha spilt seg inn i troppen til Gareth Southgate. Når England kunngjør sine landslagstropper er Alexander-Arnold oppført som midtbanespiller. 

– Jeg har fått beskjed om at jeg er med i troppen som midtbanespiller. Det er der jeg trener og det er der jeg skal spille, bortsett fra den forrige kampen mot Australia. Det kan jeg ta mye lærdom av, ettersom jeg ikke er ren midtbanespiller for klubblaget. Jeg lærer mer om hva som er annerledes når man spiller sentralt sammenliknet med bredt i banen.

Kan også bekle den dype rollen

En av forskjellene finner vi i den defensive delen av spillet. Som back er oppgavene gjerne færre og mer konkrete, mens på midtbanen er ansvaret større. 

– Defensivt har jeg ikke fått muligheten til å lære så mye, men det er noe jeg jobber med. Jeg liker å lære nye ting om spillet og å se ulike spillere i aksjon i ulike systemer for ulike lag, sier Alexander-Arnold. 

Selv virker ikke 24-åringen å være fremmed for å bli fast midtbanespiller også for klubblaget en gang i fremtiden, slik forbildet Gerrard var. Og han kan bli det både som indreløper og i den dype rollen. 

– Den dype rollen handler mer om disiplin. Når jeg er høyreback er Endo eller Macca der og gjør jobben, mens min jobb er å bidra mer offensivt samtidig som det handler om å fange opp andreballer. Det er nok hovedoppgaven. Ellers handler mye om posisjonering og det å bruke instinktet for å lese spillet, sier han.

Trent kan få nye muligheter på midtbanen for England den neste uken. Fredag tar de imot Malta på Wembley, før det er bortekamp mot Nord-Makedonia om en uke. De er allerede klare for EM i Tyskland. 

Kapteinens prestasjon begeistret leserne

Kapteinens prestasjon begeistret leserne

Virgil van Dijk får høyest snitt på folkebørsen da mange spillere fikk solide karakterer.

Nyheter Man. 13.11. 17:20
Fort Anfield er tilbake

Fort Anfield er tilbake

Liverpool tok nok en overbevisende seier på hjemmebane på søndag, og nå virker Fort Anfield for alvor å være tilbake.

Nyheter Man. 13.11. 16:27