Fort Anfield er tilbake

Liverpool tok nok en overbevisende seier på hjemmebane på søndag, og nå virker Fort Anfield for alvor å være tilbake.

Liverpool vant oppskriftsmessig 3-0 hjemme mot Brentford søndag ettermiddag, etter to scoringer fra Mo Salah og én av Diogo Jota.

Borteformen har det ikke akkurat luktet seriegull av denne sesongen, men hjemmeformen har til gjengjeld vært perfekt.

Det var den niende hjemmeseieren av ni mulige for de røde hjemme på Anfield denne sesongen. Seks av de har kommet i ligaen mens to av dem har kommet i Europa League, og den siste kom i Carabao Cup mot Leicester.

Liverpools hjemmekamper denne sesongen

Liverpool 3-0 Brentford (PL)
Liverpool 3-0 Nottingham Forest (PL)
Liverpool 5-1 Toulouse (EL)
Liverpool 2-0 Everton (PL)
Liverpool 2-0 Union SG (EL)
Liverpool 3-1 Leicester (Carabao)
Liverpool 3-1 West Ham (PL)
Liverpool 3-0 Aston Villa (PL)
Liverpool 3-1 Bournemouth (PL)

FIKSET SEIER: Salah og Jota scoret målene da Liverpool vant sin niende hjemmekamp for sesongen.

FIKSET SEIER: Salah og Jota scoret målene da Liverpool vant sin niende hjemmekamp for sesongen.

Litt statistikk

Liverpool har også vært ganske overbevisende i alle de 9 hjemmekampene, og vunnet med minst to mål i alle sammen. Ifølge tall fra Opta, er det også en tangering av klubbrekorden for hjemmeseiere på rad som er vunnet med to mål eller mer. Sist de klarte det var fra mai til oktober i 1980, da ble de røde ledet av Bob Paisley, og hadde spillere som Ian Rush og Kenny Dalglish på laget.

I løpet av de ni hjemmekampene denne sesongen har Liverpool scoret 27 mål og bare sluppet inn fire, noe som gir en solid målforskjell på +23. Til sammenligning har de en målforskjell på +4 på bortebane hvor de har scoret 17 og sluppet inn 13 på ni kamper.

Det er første gang siden 2020/21-sesongen at de røde vinner sine seks første hjemmekamper i ligaen, noe de også gjorde i gullsesongen i 2019/20.

Forbedring fra forrige sesong

Forrige sesong var den vanligvis så solide hjemmeformen til Liverpool svakere enn vi er vant til.

De røde hadde 13 seiere, fem uavgjorte, og et tap på de 19 hjemmekampene forrige sesong, noe som gir en poengfangst på 2,3 poeng per kamp. Det er absolutt ikke noen dårlig fangst, så det sier jo litt om de utrolig høye standerne de har satt tidligere.

I Premier League i fjor scoret de 2,4 mål og slapp inn 0,9 i snitt per hjemmekamp. Denne sesongen har de scoret i snitt 2,8 mål og bare sluppet inn 0,3 per kamp. Så de har både scoret mer og sluppet inn mindre per kamp i ligaen så langt denne sesongen enn hva de gjorde forrige sesong.

En ting er sikkert, om Liverpool skal klare å henge med i tittelkampen denne sesongen må Fort Anfield stå støtt hele sesongen.

– Om vi er med i mars eller april kan vi snakke

– Om vi er med i mars eller april kan vi snakke

Jürgen Klopp var glad for å klatre til andreplass på tabellen, men mener det ikke er noen vits å snakke om det før til våren.

– Uten Salah vil de slite i kampen om Champions League, og kan glemme tittelkampen

– Uten Salah vil de slite i kampen om Champions League, og kan glemme tittelkampen

Liverpool har nettopp vært gjennom en gjenoppbyggingsperiode med mange utskiftninger i troppen, men én av spillerne som har vist seg å være svært viktig for de røde både før og etter gjenoppbyggingen er Mohamed Salah.