– Om vi er med i mars eller april kan vi snakke

Jürgen Klopp var glad for å klatre til andreplass på tabellen, men mener det ikke er noen vits å snakke om det før til våren.

Liverpool gjorde en solid kamp og vant 3-0 mot Brentford på søndag, etter to mål av Mohamed Salah og et av Diogo Jota. Med tre nye poeng sikret på Anfield klatret Klopps gutter til andreplass på tabellen. Etter at Manchester City spilte uavgjort 4-4 mot Chelsea, i en spinnvill kamp på Stamford Bridge, er de nå bare ett poeng foran merseysiderne.

Klopp var fornøyd med prestasjonen etter kampen, men var opptatt av at de måtte holde nivået oppe om de skal klare å henge med til våren.

– Det føles bra, men det er november. Det som er veldig viktig er at vi holder følge med de andre lagene i toppen, men vi har ikke spilt perfekt enda, langt ifra. Vi har kjempet oss gjennom, vi har hatt gode øyeblikk, og mindre gode øyeblikk. Vi viste i dag at vi er gode, men vi må holde følge med alle de andre lagene til mars/april, så kan vi snakke. Men frem til da må vi kjempe oss igjennom den vanskeligste ligaen i verden.

Nå er det en ny landslagspause og når Premier League er tilbake er det duket for toppoppgjør mot ligalederne Manchester City.

– Nå drar alle sammen igjen (pPå landslagssamling), også kommer de tilbake og vi kan trene en gang før City-kampen.

– Starten på sesongen har ingenting å si foran en sånn kamp, vi må bare sørge for at vi er klare til kampen.

Utrolig jevnt i toppen

Etter at den tolvte runden i årets Premier League sesong ble avsluttet med poengtap for City i London, ser tabellen utrolig jevn ut i toppen.

Mellom de fem øverste lagene skiller det bare tre poeng, i det vi entrer en kritisk del av sesongen med veldig tett kampprogram.

Det er sjeldent det er så tett i toppen, og spesielt sjeldent at det er så mange lag som er med. Denne sesongen har Jürgen Klopp fått has på Liverpool igjen, mens Ange Postecoglou og Unai Emery har fått skikkelig fart på Tottenham og Aston Villa, samt at Manchester City og Arsenal fortsetter der de slapp i forrige sesong.

Vanligvis er det to/tre lag som stikker litt av fra resten, som vi så i fjor med Mikel Arteta og Pep Guardiola sine lag. Etter tolv runder forrige sesong hadde de samlet henholdsvis 31 og 29 poeng og distansert seg fra resten av ligaen.

For to år siden i 2021/22 var det Chelsea som ledet ligaen etter tolv runder med 29 poeng foran Manchester City med 26 og Liverpool med 25.

Sist gang ligaen var så jevn som nå etter tolv runder var i 2020/21-sesongen, da skilte det også bare tre poeng mellom topp 5. Da var Tottenham og Liverpool i delt ledelse på 25, mens Leicester og overaskende nok Southampton fulgte på plassene bak, med 24 og 23 poeng, før Chelsea fullførte topp 5 med sine 22 poeng.

Den gang endte det med at Liverpool gikk gjennom et skademareritt uten like, og endte til slutt på en tredje plass etter en utrolig snuoperasjon på slutten av sesongen.

TETT I TOPPEN: Det er utrolig jevnt i toppen av Premier League før Klopps Liverpool gjester Peps City etter landslagspausen.

TETT I TOPPEN: Det er utrolig jevnt i toppen av Premier League før Klopps Liverpool gjester Peps City etter landslagspausen.

Beste siden tittel-sesongen

Med åtte seiere tre uavgjorte og ett tap på de tolv første rundene har Liverpool lagt et godt grunnlag for resten av sesongen, men det fortsatt et godt stykke bak starten de hadde i gullsesongen 2019/20.

BESTE SIDEN GULLSESONGEN: Liverpool har sin beste poengfangst etter tolv runder siden de vant ligaen i 2019/20-sesongen.

BESTE SIDEN GULLSESONGEN: Liverpool har sin beste poengfangst etter tolv runder siden de vant ligaen i 2019/20-sesongen.

Etter tolv runder den gangen hadde Liverpool 34 poeng og var hele åtte poeng foran Leicester City på andre plass. De hadde bare et poengtap som kom borte i en 1-1-kamp mot Manchester United.

Det skal noe til å følge opp den sesongen hvor de vant 26 av de 27 første kampene, men etter en lovende start i år kan Liverpool-fansen håpe på at de røde fortsatt henger med i april.

– Uten Salah vil de slite i kampen om Champions League, og kan glemme tittelkampen

– Uten Salah vil de slite i kampen om Champions League, og kan glemme tittelkampen

Liverpool har nettopp vært gjennom en gjenoppbyggingsperiode med mange utskiftninger i troppen, men én av spillerne som har vist seg å være svært viktig for de røde både før og etter gjenoppbyggingen er Mohamed Salah.

Klopp hyller Darwin - men kanskje ikke av grunnene du tror

Klopp hyller Darwin - men kanskje ikke av grunnene du tror

Jürgen Klopp berømmet flere deler av spillet til Darwin Nunez etter kampen mot Brentford.