– Uten Salah vil de slite i kampen om Champions League, og kan glemme tittelkampen

Liverpool har nettopp vært gjennom en gjenoppbyggingsperiode med mange utskiftninger i troppen, men én av spillerne som har vist seg å være svært viktig for de røde både før og etter gjenoppbyggingen er Mohamed Salah.

Det er faktisk bare elleve av førstelagsspillerne som var med på ligaseieren i 2019/20-sesongen som er igjen i Liverpool. Store navn som Jordan Henderson, Roberto Firmino, Sadio Mané og Fabinho har alle forlatt Merseyside og etterlatt seg store sko å fylle for den neste generasjonen på Anfield.

Jürgen Klopp har valgt å kalle det «nye» laget for «Liverpool 2.0», og nye spennende navn som Darwin Nunez, Cody Gakpo, Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai har blitt hentet inn for å fylle tomrommene i et lag som vant alt som kunne vinnes.

Selv om spillere som Virgil Van Dijk, Alisson og Trent Alexander-Arnold fortsatt er viktige deler av Liverpools ellever så er det spesielt en spiller som har vært uerstattelig både for Klopps 1.0-lag og nå etter rebranden til 2.0.

Den spilleren er selvsagt den egyptiske kongen Mo Salah, som igjen har startet sesongen forrykende med tolv mål og fire målgivende på 17 kamper. Han scoret to ganger i 3-0-seieren mot Brentford på søndag og fikk med det sitt 200. mål i engelsk fotball.

STORE UTSKIFTNINGER: Det har vært mange av Liverpool-heltene fra ligaseieren i 2019/20 som har forlatt Anfield de siste sesongene.

STORE UTSKIFTNINGER: Det har vært mange av Liverpool-heltene fra ligaseieren i 2019/20 som har forlatt Anfield de siste sesongene.

Avgjørende for tittelhåpet

Salah var kraftig linket bort til det Al Ittihad i sommer og det ble rapportert at Liverpool avslo et bud på 150 millioner pund for 31-åringen.

Det har derfor forståelig nok blitt spekulert heftig i månedene etterpå om Salah kan komme til å forsvinne i en av de neste to overgangsvinduene.

The Athletic-journalisten Nick Miller mener at det er avgjørende at Liverpool beholder Salah i januar om de skal ha noe håp om å kjempe om ligatittelen.

«Det er en tankegang som, ikke urimelig, sier at Liverpool ville være dumme om de avslo £100 millioner ($122 millioner) for en 31-åring med 18 måneder igjen av kontrakten. Det ville være en fornuftig forretningsavgjørelse og vil tillate dem å komme i forkant med å finne en erstatter.»

«Men uten ham kan Liverpool slite i kampen om Champions League-plassene, og de kan bare glemme å være med i tittelkampen.»

I januar må Liverpool uansett klare seg uten Salah i noen kamper, siden han reiser med Egypt for å konkurrere i afrikamesterskapet. 

En annen journalist fra The Athletic, David Ornstein, så også optimistisk på at Salah kan bli værende på Anfield. 

– Jeg tror ikke det er hugget i stein at han drar. Jeg har hørt at han gjerne vil bli og fortsette å konkurrere på det høyeste nivået i Europa, men det er en viktig beslutning for spiller og klubb, naturligvis, uttalte Ornstein.

AVGJØRENDE: Mohamed Salah kan bli avgjørende for Liverpool i tittelkampen.

AVGJØRENDE: Mohamed Salah kan bli avgjørende for Liverpool i tittelkampen.

Involvert i nesten alt

Salah har hatt utrolige tall helt siden han kom til klubben, og selv om en rekke stjerner har spilt bra offensivt for de røde, har Salah sjeldent ikke vært den spilleren som er mest involvert i både sjanseskapning og målpoeng.

Denne sesongen er intet unntak. Han har vært involvert i 52 prosent av Liverpools Premier League-mål denne sesongen, hvor han har ti mål og fire målgivende på tolv kamper.

Egypteren topper også listen for flest store sjanser skapt i Premier League, med sine elleve, og har faktisk fått relativt dårlig betalt i form av målgivende.

Så Liverpool-fansen bør nok krysse fingrene for at Saudi-interessen ikke klarer å lokke Salah vekk fra Anfield i januar. Om Merseyside-klubben klarer å holde på talismanen sin kan det bli en meget spennende vår-sesong for de røde.

Klopp hyller Darwin - men kanskje ikke av grunnene du tror

Klopp hyller Darwin - men kanskje ikke av grunnene du tror

Jürgen Klopp berømmet flere deler av spillet til Darwin Nunez etter kampen mot Brentford.

– Han er kanskje den beste spilleren i Premier League

Satte flere rekorder mot Brentford:– Han er kanskje den beste spilleren i Premier League

Mohamed Salah nådde flere milepæler etter to nye scoringer foran Anfield-publikummet.