– Jeg har hørt at han gjerne vil bli og fortsette å konkurrere på det høyeste nivået i Europa

Mohamed Salah kan helle mot å avvise Saudi-interessen.

I sommer var Mohamed Salah gjenstand for et monsterbud fra saudiarabiske klubben Al Ittihad, men Liverpool avviste tilbudet på 31-åringen som angivelig var på 150 millioner pund.

Mohamed Salah er nok den spilleren som det Saudi Arabiske-fotballprosjektet er aller mest lysten på å friste over til deres liga, med hans voldsomme popularitet i den arabiske verden.

Siden den gang har det vært mye snakk om at saudierne kommer tilbake med et andre tilbud på Mo enten neste sommer eller i januar. Så det er nok en del Liverpool-fans som har vært redde for at dette er Salahs siste sesong på Anfield.

Salah har startet sesongen forrykende med 10 mål og 4 målgivende på de første 16 kampene av sesongen, så det virker ikke som at han mistet fokus på tross av Saudi-interessen. Den gode formen har også gjort at han ble kåret til månedens spiller i Premier League i oktober.

I STORFORM: Salah har startet sesongen kjempe bra og ble kåret til månedens spiller i Premier League i oktober.

I STORFORM: Salah har startet sesongen kjempe bra og ble kåret til månedens spiller i Premier League i oktober.

Vil bli i Europa

Men nå, ifølge journalist David Ornstein, kan det hende at det ikke ender opp med å stemme likevel. Ornstein deltok i en Q&A med The Athletic, og ble spurt om han har hørt noe rundt fremtiden til Liverpools nr. 11. Svaret hans var svært optimistisk sett med Liverpool-øyne.

– Jeg tror ikke det er hugget i stein at han drar.

– Jeg har hørt at han gjerne vil bli og fortsette å konkurrere på det høyeste nivået i Europa, men det er en viktig beslutning for spiller og klubb, naturligvis.

På en måte var det bra at Saudi-interessen kom på tampen av sommerens overgangsvindu, da fikk Liverpool muligheten til å vise hvor viktig Salah er for klubben ved å avise et så stort bud for en spiller som er blitt 31 år.

Det forberedte også Liverpool-supportere på muligheten for at deres egyptiske konge kanskje forlater klubben ved slutten av sesongen og han kommer nok til å bli hyllet tilsvarende når Liverpool spiller sine siste kamper for sesongen i mai.

– Endo kommer til å starte kamper i Premier League, det er 100 prosent sikkert

Dette sier Klopp før kampen mot Brentford– Endo kommer til å starte kamper i Premier League, det er 100 prosent sikkert

Klubben la ut en forhåndsinnspilt «pressekonferanse».

– Liverpool gjør klart bud på Leeds-talent

– Liverpool gjør klart bud på Leeds-talent

Liverpool jobber angivelig med en sommerovergang til en verdi av £40m for Leeds-talentet Archie Gray.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.