Ingen har skutt mer i en ligakamp denne sesongen enn Nunez søndag

Uruguayaneren avsluttet mer enn hele Luton til sammen.

At Liverpool ikke klarte å ta alle poengene med hjem fra Kenilworth Road hadde ikke noe med at de ikke forsøkte.

Spesielt Darwin Nunez var aktiv.

24-åringen fyrte av ni avslutninger, altså flere enn hele Luton Town til sammen. Ingen har skutt mer i en Premier League-kamp denne sesongen.

Erling Braut Haaland gjorde det samme mot West Ham 16. september, men nordmannen fikk også en inn til slutt. Samme dag gikk Marcus Rashford målløs av banen mot Brighton etter å ha prøvd ni ganger.

I tillegg til de ni avslutningene, kun tre på mål, skapte Nunez en sjanse, og han var involvert i oppbygging som endte med avslutning.

Enorm forskjell

Luton overpresterte sin xG (forventet antall mål scoret). Den var på 0,81. Liverpools xG var på hele 3,94. Bare Nunez alene hadde en xG på 0,9.

«Disse øyeblikkene viste en spiller som fortsatt sliter med det naturlige kaoset i spillet sitt»

«Disse øyeblikkene viste en spiller som fortsatt sliter med det naturlige kaoset i spillet sitt»

Forrige uke følte man på et vendepunkt i Darwin Nunez’ karriere, men det var tegn på søndagens nedtur, skriver David Lynch.

Kommentar 06.nov 18:44
Ingen grunn til bekymring –  selv om gårsdagens resultat var skuffende

Ingen grunn til bekymring – selv om gårsdagens resultat var skuffende

Liverpool skapte mer enn nok sjanser til å vinne på Kenilworth Road, samtidig som flere av konkurrentene også tapte poeng.

Totalt fikk Luton til åtte avslutninger, fem av dem på mål. Jürgen Klopps lag hadde 24 forsøk, men kun seks på mål. Nunez hadde fem av disse.

Liverpool hadde ballen mye, 74 prosent av tiden, skapte farligheter, syv hjørnespark, men måtte vente inn i overtida på tellende resultat.

Luis Diaz’ utligning etter 94:40 var den 24. og siste avslutningen. Det er det seneste utligningsmålet de røde har scoret siden Divock Origi (95:24) mot West Bromwich Albion i desember 2015.