– Jeg så rundt meg i garderoben, og det føltes som vi var et U23-lag

Liverpool-troppen har blitt yngre, men kapteinen ser ikke at det skal være noe hinder for å kjempe om seriegull.

Etter tolv kamper er Liverpool nå nummer to på Premier League-tabellen, ett poeng bak serieleder Manchester City. De røde har gjort sin beste sesongstart siden 2019/20 og går inn i neste helgs oppgjør mot de lyseblå i god form, og med muligheten til å innta tabelltopp. 

Den gode poengfangsten er imponerende med tanke på at klubben i sommer gjorde store utskiftninger i spillertroppen. En noe komplisert skadesituasjon har dessuten ført til at mange unggutter har fått være med i troppen i det siste, og spesielt mot Brentford på søndag, da fem tenåringer satt på benken i tillegg til 20 år gamle Harvey Elliott og Jarell Quansah. 

– Jeg så rundt meg i garderoben, og det føltes som vi var et U23-lag. Men vi har kvalitet i troppen, og hvis du er god nok er du gammel nok. Men vi får vente og se. Vi trenger flyt, vi må unngå skader og vi må være stabile i prestasjonene, sa kaptein Virgil van Dijk til pressen etter kampen.  

På spørsmål om han tror Liverpool er klare til å utfordre suverene Manchester City igjen, er svaret at han håper på det. 

16 år gamle Trey Nyoni var i troppen for første gang på søndag.

16 år gamle Trey Nyoni var i troppen for første gang på søndag.

– Vi har gjort det bra til nå denne sesongen, men ingenting blir avgjort i november, og det er fortsatt veldig mye som kan skje. Alle har sine drømmer og mål for sesongen, og det er å kjempe om alle trofeene. Så ser man hvordan det går etter hvert.

– Det er fortsatt veldig mye å spille for. Så langt går det bra, men hvis vi ikke hadde slått Brentford hadde stemningen fort blitt en annen i media. Et tap før landslagspausen er aldri bra. Men vi kan nå gå inn i den med en god følelse, sa van Dijk.

Klarte seg til tross for at ni spillere var ute

32-åringen har vært en viktig bidragsyter til at Liverpool har løftet seg kraftig denne sesongen sammenliknet med hva vi så i fjor høst og i vår. Siden 4-1-tapet mot Manchester City i april har Liverpool bare tapt én av sine 23 ligakamper, og det skjedde som kjent under kontroversielle omstendigheter. 

At laget også klarte å reise seg etter skuffelsene mot Luton og Toulouse i uken før møtet med Brentford, er et styrketegn. 

– Vi måtte vise en reaksjon. Samtidig er det små marginer over to kamper. Ett mål til, så hadde det var annerledes. Uavgjort mot Luton, en veldig dårlig kamp i Frankrike, og så måtte vi takle en del skader mot Brentford, men vi gjorde det bra og leverte en god prestasjon.

Mot Brentford var Andy Robertson, Conor Bradley, Ibrahima Konaté, Joe Gomez, Curtis Jones, Ryan Gravenberch, Thiago Alcantara og Stefan Bajcetic ute med skade. I tillegg var Alexis Mac Allister suspendert. Likevel vant de røde 3-0. 

– Skadesituasjonen har ført til at vi har benyttet spillere som ikke er vant til å spille hver tredje og fjerde dag. Det var vanskelig for en del av dem, så vi håper å få flere tilbake til det som blir en veldig travel desember.

Selv er han i aksjon for Nederland når de skal møte Irland og Gibraltar den neste uken. Så smeller det på Etihad. 

– Når vi kommer tilbake venter en storkamp, og det er alltid vanskelig på Etihad, spesielt når alle kommer tilbake fra ulike land. Men det er akkurat det samme for dem, selv om de har hjemmebanefordelen. Forhåpentligvis kommer alle tilbake i god stand. Det er tidligkamp, så det må vi være klare for. Det blir spennende, sa van Dijk. 

Situasjonen minnet om duellen med Haaland for fire år siden

Situasjonen minnet om duellen med Haaland for fire år siden

Virgil van Dijk er for alvor tilbake på sitt beste, skriver David Lynch i ukens spalte.

Kommentar Man. 13.11. 19:35
Gjenforent med sin far

Gjenforent med sin far

Liveblogg Tir. 14.11. 15:08