Klopp forklarer hva som gjør at Nunez nå har blitt komplett i spissrollen

Uruguayaneren har tatt steg for å bli den komplette spiss.

Darwin Nunez har vært i kjempeform denne sesongen, og snitter på målpoeng omtrent hvert 60. minutt han er på banen. Det er dobbelt så ofte som det han klarte forrige sesong. Men det er ikke bare foran mål og som servitør 24-åringen har tatt steg denne sesongen. 

Jürgen Klopp forklarer at han stoler mer på uruguayaneren nå, og at han har tatt steg som gjør at han nå kan spille i den krevende nierrollen i laget. Spesielt er det i den defensive delen av spillet spissen har blitt bedre, og som gjør at Klopp nå ikke nøler med å bruke ham sentralt. 

– Darwin er en spiss som også kan spille på kanten. Det kommer an på hvordan vi ønsker å bryte ned motstanderen og hvor det er rom slik at han kan få ut sitt fulle potensial. Forrige sesong da vi slet med formen var det veldig viktig at formasjonen og fasongen var perfekt. Da trengte vi en nummer ni som gjorde forsvarsjobben sentralt helt perfekt, og det var ikke Darwin kapabel til å gjøre da. Det er han nå, sier Klopp ifølge liverpoolfc.com.

Manageren har nå en luksus i form av flere gode alternativer i midten av angrepsrekken. Nunez med sin fart og eksplosivitet, Cody Gakpo med sine evner til å gå dypt i banen og bygge opp angrep, eller målmaskinen Diogo Jota, som i likhet med de andre er dyktig i presset. 

Alt tar tid - men nå er Nunez på plass

Felles for alle er at de har evner som målscorer, men for tiden er det Nunez som viser seg å være i aller best form. Det kan det være flere årsaker til. 

– Mye handler om selvtillit som spiss. Har du noen mål i banken blir det lettere. Han kommer alltid til å bomme på sjanser, men hvis du bommer på fem uten å score føles det ikke bra. Nå har han hatt en bra start på sesongen med noen fantastiske scoringer, og han er i en annen flyt enn han har vært før.

Klopp sier farten, avslutningsegenskapene og den rå viljen er noe av det som gjør Nunez til en så god spiller. 

– Han ble kjøpt for mye penger og er et nytt bevis på at spillere trenger tid. Det glemmer vi ofte. Det samme gjelder for Endo, som du kan se tar steg. Han har aldri spilt på dette nivået, men har potensial og jeg er veldig fornøyd med ham. 

– I Darwins tilfelle er han nå fullt og helt på plass, og det er veldig bra. 

Darwin Nunez har nå funnet seg helt til rette i Liverpool.

Darwin Nunez har nå funnet seg helt til rette i Liverpool.

Nytt og spennende lag

Klopp fikk på pressekonferansen spørsmål om Nunez gjør Liverpool-laget mer spennende og gøyere å se på enn de har vært før. 

– Det er noe nytt, og det er ikke rettferdig å sammenlikne med tidligere lag. Vi hadde et lag som kunne ha vunnet Champions League og Premier League flere ganger, men nå var tiden inne for en endring. 

– Nå har vi gått fra den eldste til den yngste midtbanen i ligaen, og alle spillerne vi har hentet har ulike kvaliteter. Alexis er en annen type sekser enn Fabinho, og Ryan, Dominik og Wataru er også noe annet enn vi har hatt før, sier Klopp.

Selv om det er mye nytt har laget sett bra ut så langt denne sesongen. Og angrepsrekken, som nå vært fastsatt med fem stjerner i snart et år, spiller bra sammen. 

– Det viktigste er at vi har trent sammen lenge og at vi er stabile. At vi ikke slipper inn mål etter mål. Slik bygger man selvtillit, og da kan man også levere offensivt. Da trenger vi heller ikke score på hver sjanse. Jeg liker å jobbe med dette laget. Potensialet er der, og nå må vi bare levere på et stabilt høyt nivå.

Neste test blir søndag ettermiddag i bortekampen mot Luton, som har avspark 17.30. Kampen vises på TV3+ og Viaplay.

Mer enn dobbelt så effektiv så langt denne sesongen

Mer enn dobbelt så effektiv så langt denne sesongen

Darwin Nunez leverer målpoeng i et forrykende tempo.

Klopp har sømløst erstattet en trio med en kvintett – og nå høster Liverpool fruktene av det

Klopp har sømløst erstattet en trio med en kvintett – og nå høster Liverpool fruktene av det

Roberto Firmino og Sadio Mane er borte, men Liverpool 2.0s angrepsspillere leverer like solide tall som sine forgjengere.

Innsikt 02.nov 20:34