Bekreftet:Luis Diaz sin far er sluppet fri

Liverpool-spilleren har fått de beste tenkelige nyhetene torsdag ettermiddag.

Torsdag ettermiddag ble det rapportert at et helikopter var sendt, og at Luis Diaz sin far kunne bli reddet i løpet av de neste tre timene.

Så lang tid skulle det ikke ta. Kl. 17.00 melder Vicky Davila, som er den reporteren som har fulgt saken tett for colombianske Semana, at Diaz sin far er reddet og fri.

Politiet har ham nå.

«Velsignet være Gud! For en glede, at Luis Manuel Diaz, far til Luis Diaz, er fri og returnerer til familien sin. For en stor smerte, og samtidig stor glede på samme tid. Marerittet er over, torturen tar slutt. De kommer sammen igjen. Lucho, du gjorde det, og du vil ha din far tilbake igjen. Verden er så glad for deg og familien din», skriver Davila i en post på sosiale medier.

Det var geriljagruppen ELN (Ejército de Liberación Nacional) som bortførte Luis Diaz sine foreldre i slutten av oktober i Barrancas i Colombia. Moren ble reddet raskt, men hans far har vært bortført helt til nå.

Det colombiske fotballforbundet bekrefter også at det 12 dager lange marerittet er over og at Diaz senior er i trygge hender. Det er også delt et bilde på sosiale medier av det som skal være det første siden løslatelsen.

LFC takker de involverte

Det blir rapportert at det ble sendt et helikopter med representanter fra den katolske kiren, deriblant biskoten Riohacha, Francisco Ceballos, i tillegg til en delegasjon fra FN, som fløy inn til fjellene Serrania del Perija for å hente Diaz senior.

Liverpool FC har også lagt ut en melding.

«Vi gleder oss over nyhetene om at Luis Diaz sin far trygt har kommet tilbake, og takker alle som har vært involvert i å sikre løslatelsen», skriver klubben.

Den colombianske presidenten har også lagt ut en melding, der han skriver: «Lenge leve frihet og fred».

Med til Toulouse

Luis Diaz vil med det ha fått de best tenkelige nyhetene. Han er i Frankrike, og med i troppen til kveldens kamp mot Toulouse. Om han er med i troppen får vi snart svar på - og Liverpool har tatt med Kaide Gordon som backup dersom han ikke skulle være det.

Dette sa Klopp om Diaz på pressekonferansen onsdag:

– Noen positive tegn på et vis, men ikke noen skikkelige nyheter.

– Han tok avgjørelsen i forrige uke, for han kan ikke dra til Colombia og det vil ikke skje. Han er her, og når han er her og trener så er det er trygt sted. Trening, rundt kamper og med laget. Han vil være her, han har reist og er tilgjengelig.

Toulouse - Liverpool spilles kl. 18.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Brukte opprørspoliti mot Liverpools supportere i Paris, og skyldte på Hillsborough-tragedien

Brukte opprørspoliti mot Liverpools supportere i Paris, og skyldte på Hillsborough-tragedien

Når Liverpool reiser til Toulouse for kamp torsdag ettermiddag så er det første retur til Frankrike siden fadesen før, under og etter Champions League-finalen i 2022. Fordommer mot briter og fotballsupportere har ført til flere episoder med hardhendt politi i Frankrike.

Innsikt 09.nov 14:00
Firmino følte seg tvunget ut av klubben – og tok saken i egne hender

Firmino følte seg tvunget ut av klubben – og tok saken i egne hender

Anfield-yndlingen åpner opp om en utfordrende siste sesong i Liverpool.