Chris Wilder tilbake i Sheffield United - møter Jürgen Klopp for første gang siden ordkrigen

Jürgen Klopp og Chris Wilder var i en langvarig ordkrig før sistnevnte fikk sparken i klubben han nå er tilbake i.

Chris Wilder er tilbake som manager for sitt kjære Sheffield United, og hans første kamp etter returen er mot Jürgen Klopp og Liverpool onsdag kveld. Det er første gang de to møtes etter at Wilder fikk sparken i «The Blades» i 2021 - etter en langvarig ordkrig med Liverpool-manageren.

– I motsetning til hva folk tror har jeg enorm respekt for Jürgen Klopp og det han har gjort. Han er en verdensklassemanager som har et lag i verdensklasse, sa Wilder da han møtte pressen på tirsdag. 

Wilder skal ha for at han alltid har vært klar på at respekten for kollegaen alltid har vært der. Men tonen mellom de to har ikke alltid vært god. 

Kranglet om bytter og tilskuere

I likhet med Klopp er Wilder 56 år. Han er født og oppvokst i Sheffield og har et svært nært forhold til klubben han nå leder. Kanskje var det derfor han var på krigsstien da det blant annet ble diskutert å innføre fem bytter under pandemien. 

Wilder kalte da blant andre Klopp og Manchester City-sjef Pep Guardiola for egoistiske da de talte for fem bytter. 

En ny krangel oppstod da Liverpool var blant lagene som fikk lov til å ha 2000 tilskuere på tribunen i noen få kamper i løpet av 2020/21-sesongen. Også da reagerte Wilder på noen av Klopps uttalelser. 

– Klopp er en manager i verdensklasse og en politiker i verdensklasse, som kun bryr seg om Liverpool, sa Wilder, som la til at han forsåvidt hadde forståelse for tyskerens prioriteringer. 

Ordkrigen mellom de to eskalerte nok da Klopp var syrlig på en pressekonferanse i etterkant av at Wilder kalte ham en egoist. Wilders lag hadde fått en forferdelig start på sesongen etter at de imponerte stort året før, og tilsynelatende hadde det liten effekt å stemme for å videreføre tre spillerbytter. 

– Såvidt jeg kan se står Sheffield United fortsatt bare med ett poeng og tre bytter, sa en sarkastisk Klopp. 

Tilbake

Wilder endte opp med å få sparken mot slutten av den nevnte sesongen, og Sheffield United rykket ned etter å ha havnet sist. Der ligger de også nå, men nå tror 56-åringen han kan løfte de røde og hvite opp fra sumpa etter å ha tatt over for Paul Heckingbottom. 

– Jeg har sett ting på avstand, men i flesteparten av hjemmekampene har laget gitt spillerne et løft, og de har vært nære på å ta seieren i flere tilfeller, sier Wilder ifølge The Star.

Wilder mener Sheffield United var laget som fikk kjenne mest at tilskuerne ikke var til stede på Bramall Lane under pandemisesongen. 

– Det sier jeg fordi jeg kjenner klubben og vet hvilken forskjell supporterne utgjør for oss. De dro i land seiere for oss, alle 30.000. Nå må vi gi dem noe å juble for igjen. 

Første utfordring er Liverpool. 

– En utrolig utfordring. Vi må behandle det som tredje runde i cupen, hjemmekamp mot Liverpool uten noe å tape. 

Jürgen Klopp sa på sin side at han er glad på Wilders vegne med tanke på at han nå er tilbake i favorittklubben. 

Nå kommer kampene tett. Blir det rotasjon i midtuken?

Nå kommer kampene tett. Blir det rotasjon i midtuken?

Her kan du sette opp ditt lag til onsdagens bortekamp mot Sheffield United.

Velg lag Tir. 05.12. 16:25
Jürgen Klopp forsvarer Kelleher etter Fulham-kampen

Tar Kelleher i forsvar etter baklengsmålene mot Fulham

Jürgen Klopp vil ikke gå med på at Caoimhin Kelleher spilte en svak kamp mot Fulham.