Joel Matip har en leddbåndsskade i kneet og blir ute lenge

Det skal være leddbåndsskade i kneet for Joel Matip.

Liverpool forventer at Joel Matip vil være ute i flere måneder etter skaden han pådro seg mot Fulham.

Midtstopperen har vært på banen i 14 av 21 kamper denne sesongen, og vist god form ved siden av Virgil van Dijk. Han har vært førstevalg i midtforsvaret sammen med kapteinen den siste måneden, og det er Ibrahima Konaté som har blitt sittende på benken.

Da Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse på tirsdag hadde han ikke resultatene fra Matips skann, og det eneste han kunne si var at det ikke så bra ut.

Andy Hunter i The Guardian melder at det er snakk om en leddbåndsskade i kneet – og det er dårlig nytt.

Flere måneder ute

Liverpool forventer at spilleren vil være ute i flere måneder, skriver han videre.

Klubben venter fortsatt på de endelige resultatene fra de videre undersøkelsene. Leddbåndsskader kan være så mangt, og det flere alvorlighetsgrader.

Er det snakk om en MCL-skade kan det være alt fra én til tre måneder, mens sesongen kan være over dersom det er snakk om en korsbåndsskade (ACL), som er samme type skade som Virgil van Dijk fikk i 2020.

Matip har vært strålende for Liverpool siden han kom til klubben som Bosman-spiller i 2016, har vært veldig godt likt både av spillere og supportere både for sin væremåte, og for hvordan han er som spiller.

Han har spilt 201 kamper for klubben. Skader har ødelagt mye for ham, og denne skaden vil være dårlig nytt for håpet hans om å skrive under på en kontraktforlengelse. Han vil være 33 år når neste sesong starter, og er inne i sitt siste kontraktsår.

Phillips tilbake i januar?

Med Matip ute lenge, vil Liverpool ha van Dijk, Konaté, Joe Gomez og Jarell Quansah som alternativer i midtforsvaret de kommende månedene.

Nat Phillips er i utgangspunktet kun lånt ut til Celtic til januar, og klubbene skulle da vurdere veien videre. 26-åringen har fått lite spilletid under Brendan Rodgers denne sesongen, og har kun vært på banen i fire kamper i skotske Premier League og fire i Champions League.

270 minutter spilletid var neppe det han håpet på før denne sesongen, og han har ikke vært på banen siden 1. november, så det vil uansett være aktuelt for ham å komme tilbake til Liverpool for å vurdere alternativene, enten det er som backup i Liverpool eller overgang til en annen klubb.

Gi Matip et år til

Gi Matip et år til

Joel Matip kan snart signere en ny kontrakt med en annen klubb.

Kommentar 15.nov 14:52
Matips skade kan åpne døren for Conor Bradley

Med Matip ute kan det unge talentet få muligheten

Conor Bradley kan øyne en mulighet til spilletid etter en høst med mye skader.