Vi fulgte managerens pressekonferanse– Vi kan trolig kaste analysene våre av kampene deres

Jürgen Klopp møtte pressen før møtet med Sheffield United – som nå har fått på plass ny manager.

Ny pressekonferanse

Kl. 14.30 setter Jürgen Klopp seg ned foran kameraene for å svare på spørsmål før onsdagens kamp mot Sheffield United.

Der kommer han helt sikkert til å få spørsmål om Paul Heckingbottom, som er blitt den første Premier League-manageren som har fått sparken. Inn kommer det en mann han kjenner godt til etter hans forrige periode i klubben. Det er Chris Wilder, som Klopp har hatt flere feider med, spesielt rundt antall innbyttere.

Forhåpentligvis har manageren gode nyheter om Joel Matip, som nå har vært på skann. Det så ikke bra ut da han gikk ut mot Fulham på søndag, men nå vil han ha vært på skann for videre undersøkelser, så vi må håpe at prognosene er gode!

Denne artikkelen oppdateres fortløpende med alt Klopp sier fra kl. 14.30. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet i toppen.

Klopp er på plass

Nå starter pressekonferansen. Oppdateringer følger.

Om LFC Foundation og arbeidet de har gjort

– Siden jeg kom hit er det den avdelingen av klubben som har utmerket seg mest, og gjort det fra første dag. Vi må gjøre mye rundt fotballen, møte partnere og slikt, men veldedighetsorganisasjonen var alltid en vinn-vinn-situasjon.

– Vi møter barn, foreldre, i ulike situasjoner. Det føles alltid så bra, og jeg fortalte dem i fjor at jeg er veldig glad i dem og jobben de gjør. Det er utrolig det de gjør.

– Det er en ære å være ambassadør, og jeg vil hjelpe så mye som jeg kan.

Wilder som er tilbake i Sheffield United og om det vil påvirke dem

– Hvordan skal jeg vite det... 

– Jeg husker hvordan Sheffield United spilte under Chris Wilder. Med overlappende backer, det var en del av det, men han trolig også en pressekonferanse nå. Så trener de etter det. Kanskje enda en økt i morgen tidlig.

– Vi kan trolig kaste analysene våre av kampene deres. Jeg ble fortalt i går at det kunne skje. Vi får se. Vi må fokusere på oss selv. Jeg tror ikke han vil endre for mye, for hvor mye kan han endre på så kort tid?

– Vi må bare forberede oss på å møte et fotballag. Vi møter lag som spiller med fem bak ganske ofte så vi må sørge for at de får noe å tenke på. 

– Jeg skjønner hvordan det er, med at de får en ny manager og at det skal kunne forvirre oss, men det bør ikke skje. Vi kan spille på ulike måter. Uansett hvor glad jeg er på Chris sine vegne om at han er tilbake i jobb og i sin klubb, så dersom han tenker på oss må han tenke 'de kommer fra overalt'.

– Kampen skal spilles i morgen, og ikke i dag i pressekonferansen.

Kellehers kamp mot Fulham

– Jeg mener han spilte en god kamp. Med ballen i beina var han bra, men så slapp vi inn to mål. Harry Wilson-målet er uflaks, og ikke noe noen keeper kan gjøre noe med. Går ballen mellom beina så går den mellom beina.

– Det andre målet fikk jeg forklart av både keepertreneren og Alisson, at vi er offensive målvakter. Caoimhin vil inn i situasjonen, og dersom Tete prøver å kontrollere ballen så er Caoimhin der, men det gjør han ikke og han tar det med første touch, så ballen går forbi han. Det er slikt som kan skje, og har ingenting med kvalitet å gjøre. Det er filosofien vår, og han kunne ha reddet den med litt med flaks.

– Han må bare fortsette på samme måte. Vi kan forvente gode dødballer, og jo bedre vi presser jo flere langballer blir det og frispark fra sidene. Da trenger vi at han er der, og er offensiv og kommer seg ut fra streken. Jeg er fornøyd med alt.

Om det er for tidlig å snakke om tittelkamp

– Ja.

– Denne helgen... Ja, vi er to poeng bak Arsenal forresten, men er det allerede avgjort? Vi vant sent, og det var veldig viktig for absolutt alt, det er sant, men det har ingenting med tittelkamp å gjøre. Klarer du det hver uke så er det sannsynlig at du vil vinne ligaen, men det ikke skjedd og vi har mistet noen muligheter til å gjøre det.

– Det var mye å ta med seg fra kampen, og det må vi ta med oss inn i morgendagens kamp, med innstilling og alt slikt. Starten var veldig bra, og da vi lå under 3-2 var det veldig bra. I den lange perioden mellom det kunne vi gjort det bedre.

– Jeg tenker ikke et sekund på hvor vi kan ende opp. Vi må være der som vi er nå frem til april. Dersom vi er det så kan vi snakke, men jeg aner ikke hvor vi vil være. Det er den tøffeste perioden i fotball. Vi har mistet flere spillere nå, og mistet Joel, og det er så tøft det vi har i vente nå.

– Du kan ikke tenke lenger enn neste kamp. Fokus på Sheffield United, gå for det, spill best mulig og hold det gående.

At benken har vært så sterk

– Vi startet med tre angripere og hadde én på benken. Jeg vil ikke si det er den sterkeste benken i verden, men han som kom inn er veldig god, det er sant.

– Det samme med Endo, men vi hadde andre spillere, som Curtis ute. Forsvarssituasjonen så bra ut frem til søndag. Det er alt sant. Vil du ha suksess må du ha en sterk stall, det er sant, men du må se på hvem vi har tilgjengelig og hvordan vi skal bruke det, hvem og når.

– Det er kamp i morgen kveld, så lørdag 13.30, så torsdag, så går det slag i slag til nyttår. Vi må ha en sterk benk, og hele sesongen har spillerne fra benken hadde stor påvirkning, det sier noe om kvaliteten til spillerne.

Målene på søndag som ikke kom fra spissene

– Noen av målene kom etter at angrepsspillerne var involvert. Dom (Szoboszlai) ble tatt for Trents frispark, det andre målet etter at vi vinner ballen tilbake og Macca skyter derfra. Det tredje målet er superviktig, for det var en chip fra Ibou (Konate), Darwin header til Mo, og Mo har mulighet til å score sitt 200. mål men holder på ballen og sender den tilbake til Wata (Endo).

– Det andre målet er Cody som skyter, Darwin som slår inn og Trent er der.

– Det er slik fotballen er. Nå blir det sikkert sånn at vi prøve å skal skyte fra 40 meter, før vi innser at det er for langt ute. Vi scoret utrolige mål i den kampen og det er en fin ting å kunne gjøre.

– Gode dødballer trenger vi, evne til å score fra distanse og mål fra inne i boksen. Målene må kunne komme fra overalt, ellers vil vi være for forutsigbare, og det må vi ikke være.

– Alle lagene har så mange kamper, så det handler om hvem som kommer best utav det.

Trent sin rolle

– For oss handler det om hvem og hva vi har tilgjengelig. Er Joe Gomez der, er Conor Bradley der, om begge er der så kan én måtte spille venstreback for Kostas Tsimikas kan ikke spille alle kampene – så ja Trent kan spille på midtbanen, og det har vi alltid visst, men Trent kan også spille den rollen han har fått nå veldig bra. 

– Vi får se. Dersom han kan ha innflytelse fra alle områder så vil det bare gjøre oss bedre. Han spilte åpenbart bra i den forrige kampen.

– Vi bruker Trent der vi mener det er best. Folk sier han må spille der og der. Han ble en av de mest suksessrike spillerne i LFC som høyreback, vant Premier League som høyreback. Han kan spille sentralt – definitivt. Han vil brukes der det er best for oss.

– Jeg er ikke sta og nekter å bruke ham på midtbanen, jeg er bare ikke del av diskusjonen. En kan diskutere det så mye som en vil, men vi må fortsatt ta en avgjørelse om hva som er best for laget, og Trent ser det på samme måte forresten. Han ønsker å spille.

– Jeg mener han må ha stor innflytelse, og vi må hjelpe ham med posisjoneringen.

Matip ser ikke bra ut

– Vi vet ikke nøyaktig, men det ser ikke bra ut.

– Det er noe vi kan se. Skannen er ikke gjort ennå, men det er ikke bra. Det var klart helt fra start, at det ikke var gode nyheter. Jeg snakket med ham og det var ikke bra.

– Hvor lenge vet vi ikke.

Jota løper igjen

– Han løp utendørs i går, på bursdagen sin.

– Alt går i riktig retning, men ingen har sagt til meg at han vil være tilbake i trening med laget i dag.

Alisson nærmer seg

– Alisson er nærmere, men defintiivt ikke tilgjengelig for i morgen.

Om å møte Sheffield United som er desperate etter poeng

– Ja, men en ville sagt det samme i forrige uke etter kampdag 12. Det er det samme.

– Jeg skjønner det. Det vil være mye lidenskap nå med Chris Wilder tilbake på sidelinjen, med en flott mottakelse for ham og alle disse tingene.

– Vi må spille en fotballkamp, og om det er så god atmosfære er det fordi vi lar det skje. Den eneste måten du kan roe ned en atmosfære på er gjennom din egen fotball. 

– Vi må spille en veldig god kamp, men det er greit, se for deg at vi ikke måtte det – det er Premier League og umulig. De vil 110 prosent gå for det, det er jeg sikker på, og det skal også vi. Det er det eneste jeg kan påvirke.

– Jo bedre vi spiller og jo vanskeligere blir det for Sheffield.

Om Salah på rekordjakt

– Han er helt der oppe. Jeg vet ikke om jeg vil trene en spiller med tallene hans igjen.

– Utviklingen hans fra den første gangen vi snakket sammen til samtalene vi har nå, som mann er utrolig. Det er veldig imponerende hvordan han har vokst, også som spiller. En eksepsjonell spiller, og en av de aller største. Jeg har vært heldig som har hatt en del store spillere, og han er helt der oppe. Tallene er helt spesielle.

Sheffield United - Liverpool spilles onsdag kl. 20.30, og vises på TV 3+ og Viaplay.