Dette sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse:– Vi må ha atmosfære på stadion, for dette er en europeisk kveld på Anfield

Liverpool-treneren har kommet med siste nytt før LASK-kampen.

Velkommen!

Jürgen Klopp forventes på presserommet 14.00, og da får vi sannsynligvis vite litt mer om skadene til Alisson og Diogo Jota.

Tyskeren får med seg Cody Gakpo, som også stiller opp for journalistene.

Klopp er på plass!

Skadeoppdatering

– Begge er ute (med skade). Alissons skade er ikke like alvorlig. Han spiller ikke i morgen, på søndag og sannsynligvis ikke neste uke heller. Han er nok OK etter det.

– Diogo vil ta lenger tid, men vi vet ikke.

Caoimhin Kelleher får tillit

– Vi trenger Caoimhin i slike øyeblikk. Ingen ville at dette skulle skje og det er godt å ha gode alternativer. Det er Caoimhin for oss. Det er det eneste positive å ta med seg fra dette.

– Han fortjener det, og ville startet i morgen uansett. Nå får han forhåpentligvis vise hvor god han faktisk er.

Kan sikre avansement i morgen

– Vi er i starten av den mest intense perioden av sesongen, torsdag-søndag-torsdag-søndag. Det handler ikke om å kvalifisere oss (i morgen), men vinne mot en god motstander.

– (LASK) Linz har en veldig god sesong. De ser veldig bra ut, og vi respekterer dem. Vi må ha atmosfære på stadion, for dette er en europeisk kveld på Anfield. Det forventer jeg og vi må gå for det.

– Vi skal lage en god kveld og jeg håper supporterne blir med på det. I Champions League trenger jeg ikke å snakke om det. Vi er veldig klar for Europa League og jeg vil at alle skal tenke slik.

– Vi må lage en spesiell kveld. De har også en mulighet til å kvalifisere seg. Vi må vise en Liverpool-pakke som er et fint sted å besøke, men også grusomt (på fotballbanen).

Resultatet i Toulouse

– Vi trengte ikke det og vi burde spilt bedre. Det var ikke nødvendig å få en trøkk i trynet (for laget). Det gjorde bare situasjonen vår vanskeligere.

– Vi vil vinne i morgen og i Belgia. Vinner vi ikke i morgen, vil det bli veldig tøft i den siste kampen. Alt handler om å levere i morgen og gå for det. God fotball og være påskrudd på dødballer.

– Guttene leverer vanligvis, så vi fokuserer på det.

Tre komfortable kamper før tapet

Det er viktig for oss å nå førsteplassen. Vi endrer ikke mentalitet, uansett hvilke turnering vi spiller i.

– Vi må ha intensitet, og vi tar ikke valg på hvor «viktig» turneringen er. Vi trenger alle, og nå har vi flere ute. Thiago, Robbo, Diogo, Ali. Det ville vært fint om ingenting mer skjedde (på skadefronten), men det er ikke sannsynlig. Derfor må vi fordele spilletiden og gjøre alle klar for å spille.

Hvor er klubben på vei?

– Fotball er fotball. Alle kan tape og vinne i en fotballkamp. Derfor spiller vi ikke Champions League. Nå er det Europa League. Vi er på vei til et bedre sted.

– For å ha en god sesong må vi fortsette å vinne kamper, og flere på rad. Og vi må levere like bra borte som hjemme.

– I en kamp som LASK, må vi gi alt. Det vil hjelpe.

To gode kamper fra Tsimikas

– Han trengte også rytme, for han var ikke så god i starten, og det vet han. Han måtte vente lenge, og ting tar tid.

– Nå har han hatt to gode kamper. Brentford, du kunne se den store forskjellen etter det første målet han assisterte. Mer stabil. Han kan levere gode innlegg til oss, og det trenger vi.

Cody Gakpo er kommet

Det første året i Liverpool

– Jeg har spilt i en del posisjoner. Spiss, på midtbanen og på venstrekanten. Jeg kan spille bedre, for du vil alltid forbedre deg og bli en bedre fotballspiller, men det har gått bra.

En allsidig fotballspiller

– Jeg spilte veldig mange kamper som spiss forrige sesong. Denne sesongen som spiss eller på midtbanen. Jeg fokuserer på de to posisjonene, og prøver å bli bedre.

Konkurransen med Darwin Nunez og samholdet med nederlenderne

– Han gjør det veldig bra. Det er en konkurranse, men vi må fortsette å jobbe hardt og hjelpe laget vårt så mye som mulig.

– Det er selvfølgelig fint å ha dem her. Vi kan snakke nederlandsk, og vi blir bedre og bedre kjent. Men vi er ikke en gruppe innad i gruppen. Vi kan kanskje jobbe litt enklere sammen, men det meste går fortsatt på engelsk.

Hva har endret seg fra forrige sesong?

– Situasjonen er annerledes nå. Jeg mener vi gjør det veldig godt, selv om vi også kan bli bedre. Vi forbedrer oss og er i god form. Målet er å vinne trofeer sammen.

– Målet er å vinne trofeer sammen. Vi må bare fortsette å gi alt og vinne kamper.

Hvorfor har resultatene blitt bedre denne sesongen?

– Vi hadde noen gode resultater på slutten av forrige sesong også. Alle ville fortsette den formen, og det gjorde vi. Starten har vært veldig god.

Ryan Gravenberchs start

– Han er en veldig god spiller, og veldig komfortabel med ballen. Han er også Flink til å løpe med ballen og sende pasninger.

Det var alt!

Da er det bare å glede seg til kamp i morgen kveld.

Liverpool - LASK Linz spilles torsdag kl. 21.00. Kampen sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.