Klopp snakket før Fulham-kampenDette sa Jürgen Klopp før møtet med Fulham

Jürgen Klopp har ikke holdt en ordinær pressekonferanse, men dette var det han sa før Liverpools møte med Fulham på søndag.

Ingen vanlig pressekonferanse

Denne gang er det ingen ordinær pressekonferanse med Jürgen Klopp, men den er gjort etter kampen mot LASK.

Sperrefrist er kl. 14.30 fredagen. Her er det Klopp hadde å si.

Anfield og den gode hjemmestatistikken

– Vi liker alltid Anfield, også når vi er i dårlige perioder. Det er hjemmet vårt, så det må, må, må være et vanskelig sted å komme til. Jeg har sagt det til guttene nå for eksempel, at jeg tror hver eneste spiller som ikke spiller for Liverpool, og som spiller i et annet land – og når du ser den gruppen – så er det å spille på Anfield en drøm.

– Men det bør egentlig være et mareritt, og det er det vi prøver å få til. Det har ikke fungert hele tiden, men når folkene våre er klare, så utgjør det en enorm forskjell. Situasjonen har alltid vært slik at vi har gitt alt på banen, og supporterne har vært med – og sammen har det alltid vært veldig bra. Det har sjelden skjedd at atmosfæren har vært dårlig og vi har spilt en super kamp, eller motsatt. 

– Det er kult, men jeg tror min beste ferdighet er å ikke kjenne på seiersrekker. Jeg kjenner bare ikke på det, fordi den neste kampen alltid er så viktig så annerledes, så vanskelig og alle disse tingene.

– Derfor føler jeg ikke at seiersrekker hjelper egentlig. Kanskje det hjelper for at det ene laget skal tenke at det er et vanskelig sted å komme til, men for oss er kampene uansett vanskelige på grunn av motstanderens kvalitet.

Om å møte Fulham

– Vi har ikke gjort analysen ennå, men jeg så deres siste kamp og det jeg så var at de var veldig kreative på dødball. Veldig kreative, og mange ble tatt kort.

– Vi må sørge for at vi bruker de små øyeblikkene vi har til å forberede oss skikkelig. Utenom det, så tenker jeg bare at Marco (Silva) er en topp manager, som gjør en strålende jobb. I en sterk, sterk liga vil jeg ikke si at de overpresterer, men de har gjort spesielt bra.

– Det er fortsatt slik, og det er et veldig godt fotballag, med måten de setter opp laget på. Med Raul Jimenez oppe på topp eller med Vinicius, og så har de han lille med krøllene (William), som er en av de største spillerne Premier League har hatt som fortsatt holder det gående. Så har du Pereira. Det er bare et bra fotballag som er godt organisert. 

– Det gjør det spesielt, og det lille stadionet der de kan skape en skikkelig atmosfære i tillegg. Vi har slitt der. Men her er det på vår hjemmebane, og vi må sørge for at det blir vanskelig for dem først og fremst.

Er Kelleher god nok for å være nummer 1?

– Ja utvilsomt. Vi ser ham hver dag på trening, og han er et eksepsjonelt talent. Vi nevner kanskje ikke navnet ofte nok, men John Achterberg fortalte meg på dag én da jeg kom at dette vil være vår spiller fra egne grader som vil lykkes. Siden den gang har vi sett hvert steg. Han var en gutt og nå er han en mann.

– En topp målvakt, uten tvil.

– Han er generelt en fokusert person, og ikke en du vil se i baren i kveld (etter LASK) som feirer at han har holdt nullen. Det er ikke problemet. Caoimhin er forberedt på å gjøre det, og det er det han vil. Vi hadde åpenbart samtaler i sommer om fremtiden, men så lenge vi ikke har en løsning, kan vi ikke låne ut spillere.

– Han har status som «homegrown», og det første blir å gjøre det beste for Liverpool. Så kan vi se hvordan vi kan løse det. Dette er ikke en situasjon han ønsket, men likevel på en måte så er det det siden han ønsker å få sjanser og spilletid. Nå skal han definitivt spille noen kamper, og jeg stoler på ham.

Gakpo vs Nunez som midtspiss

– Nei, det handler ikke om det. Guttene trenger ikke å overbevise meg i kamper. Dette er troppen min og laget mitt, og de spiller. Dersom noen ikke er i fryktelig form og du tenker «herregud, hva skjer med ham?», og det har ikke skjedd på lang, lang tid, så tar vi bare en avgjørelse for kampen som kommer på disse tingene.

– Vi har den mest intense perioden i fotballverden i vente, og slik er det for alle lagene, så alle vil spille. Vi har allerede Diogo (Jota) ute, så det er ikke til hjelp, så vi må dele disse minuttene på ulike spillere. De må prestere. Ikke alltid i 90 minutter, men i 60-70 minutter og med full gass.

– Darwin er i kjempeform, og det har ikke endret seg. Han er superviktig for oss, og at han ikke startet denne kampen har ingenting med andre faktorer å gjøre. Nå scoret Cody (Gakpo) to mål, fantastisk, men betyr det at han må spille de neste fem kampene på rad? Andre spillere scorer også, det er ikke det det handler om, og Cody forventer heller ikke det.

– De må score, og det er jobben og det de ønsker, men det er ikke slik at jeg nå sliter med nattesøvnen og ikke vet hvordan jeg skal sette opp startelleveren. Så mange valgalternativer er det ikke, for å være ærlig.

Thiago sin skade

– Ingenting har forandret seg. Vi har sagt at han trenger tid, og vi vil gi ham den tiden. Jeg ser ham hver dag, og han er fortsatt en fantastisk fyr som jobber hardt for å komme tilbake.

Åtte kamper på 23 dager

– Jeg er ikke så sikker på at vi kan rotere hele tiden, jeg vet ikke, men det avhenger av hvem som er tilgjengelig.

– I denne kampen kunne vi gjøre det, og derfor gjorde vi det. Når du taper i Toulouse, så sier folk at det er gjort for mange endringer og ingen rytme. Jeg ville tenkt det samme dersom jeg så den kampen, men er det riktig avgjørelse?

– Problemet er at det allerede er gjort. Vi må gjøre det så lenge som vi kan, men jeg vet ikke om vi kan gjøre det. Du kunne se Newcastle spille i Champions League med to målvakter og tre unggutter på benken i tillegg til en midtstopper. Det er veldig tøft. Vi må sørge for at vi har så mange tilgjengelig så mye vi kan han en påvirkning på det, men det er egentlig ikke noe vi har.

– Vi ser det, tar det vi kan få, og tar det derfra. Som jeg sa, har vi den tøffeste perioden i fotballverden i vente. Det var en god start mot LASK, men la oss holde det gående.

Liverpool - Fulham spilles søndag kl. 15.00, og vises på TV3+ og Viaplay.