– Nå kan han gå for de neste 100

Det høres ikke ut som Jürgen Klopp har planer om å skilles fra Mohamed Salah med det første. Hovedpersonen selv var beskjeden.

Mohamed Salah scoret lørdag sitt 200. mål for Liverpool, og det har han klart på 327 kamper. Dette sa Jürgen Klopp om sin superstjerne på pressekonferansen etter kampen.

– Det er ganske imponerende, eller hva? Vi har hatt med oss noe i de to siste ukene, og nå har vi endelig hatt muligheten til å overrekke ham det, sier Klopp om oppmerksomheten klubben tydeligvis hadde klar for scoring nummer 200.

– Det er det beste øyeblikket å score det målet for å være ærlig. Et utrolig tall for en superspesiell, super-super-superspesiell spiller. Jeg vet ikke hvor ofte han har reddet oss med mål han har scoret i riktig øyeblikk, sier han.

– Nå kan han jakte de neste 100

Klopp forteller at det var stor stemning i garderoben etter kampen, og at mye handlet om egypteren.

– Det fikk en høylytt mottakelse da jeg ga ham drakten i garderoben med 200 på ryggen. Spillerne ba han om å holde tale, men dere må spørre ham om han holdt en, for jeg måtte gå for å møte media så jeg vet ikke om han gjorde det, sier Klopp.

Slik Klopp snakker, høres det ikke ut som at Liverpool har noen planer om å høre på bud fra Saudi Pro League verken i januar eller til sommeren.

– Det er veldig, veldig spesielt. Jeg er veldig glad på hans vegne, og nå har han fått det presset av skuldrene. Når du står på 199 er det kanskje vanskeligere enn å stå på 198, så nå kan han for de neste 100, sier Klopp.

– Det viktigste var at vi vant!

Vi vet at Salah følger godt med på statistikker og hvordan han ligger an i historiebøkene, men da han ble intervjuet av LFCTV etter kampen var han beskjeden og ville snakke om laget.

– Jeg mener det viktigste er at vi vant kampen. Det var veldig tøft i dag, men når du vinner og scorer mål så er det en god følelse. Jeg er glad for rekorden, men også glad for at laget vinner kampen, sier hovedpersonen selv til LFCTV

– Jeg ser en innstilling her der du bare fortsetter å kjempe helt til slutt, og det var det vi gjorde i denne kampen, i forrige kamp, og kampen før. Det er noe positivt, og det tar vi med oss. Vi er som et nytt lag nå, fordi vi har seks-sju nye spillere i startoppstillingen. Vi må gi dem råd, jeg, Virigl og de andre der. De lærer mye, og er veldig hyggelige fyrer som er villige til å lære, sier Salah.

Han har nå scoret 150 mål i Premier League. Like mange som Michael Owen, og nummer 10 listen totalt fra 1992. Owen gjorde det på 326 kamper – Salah har gjort det på 247 – og har også 35 flere målgivende (66 mot 31).

Det bør være mulig å ta igjen Jermain Defoe på niendeplass (162) og Robbie Fowler på åttendeplass (163) denne sesongen. Selveste Thierry Henry er nummer sju med 175, så Mo er kun 25 bak den spilleren mange ser på som tidenes Premier League-angriper.

Fantastiske Salah passerte 200-grensen

Fantastiske Salah passerte 200-grensen

Det gikk ikke mot Fulham eller Sheffield United – men mot Palace satt Liverpool-scoring nummer 200 for en ekte legende.

Hadde Harvey Elliott kommet på banen 13 minutter før kunne han gitt Alisson konkurranse om bestemannsprisen

Spillerbørs og folkebørsMed verdens beste keeper er alt mulig – selv på en dag da resten av de startende sov

På en dag da de fleste var langt under pari var Alisson heldigvis seg selv.

Kommentar 09.des 2023 15:34