Salah drømmer om å spille sjakk-kamp mot Magnus Carlsen, og nordmannen har fått med seg «invitasjonen»

Visste du at Mohamed Salah har en annen idrett han bedriver hver eneste dag?

Liverpools toppscorer er kjent som en av verdenes beste med ball foran mål på gress.

Mindre kjent er det at 32-åringen har en annen sportsinteresse som involverer hvit mot svart, hester og tårn, dronning og konge på brett.

I et intervju med Sky Sports forteller den egyptiske målkongen at han har en fascinasjon for brettspillet sjakk.

– Jeg liker å spille sjakk, jeg er avhengig av sjakk. Hver dag, bokstavelig talt hver dag.

Visstnok skal Mohamed Salah spille på den populære siden Chess.com, og her er det noen som får seg en overraskelse.

– Jeg sier ikke kallenavnet mitt. Jeg har lagt inn navnet mitt og noen andre tall så noen spør ’er du Mo Salah’, jeg sier ’ja‚ de tror meg ikke, og sier ’du lyver’. Jeg sier ’ja, jeg lyver’.

Ønsker å spille mot Carlsen

Ifølge han selv har Salah en rating på rundt 1400. Med andre ord et stykke fra toppen, i motsetning til karrieren med fotballsko på beina.

Det er litt ulike system for å bedømme dette, men 1400 vil si at Salah er en brukbar spiller, over nybegynnernivå, som har spilt en god del partier.

Everton demonstrerte med tydelig melding mot Premier League, Son fikk hat-trick med mål annullert, United-kandidat til årets mål

Se høydepunktene fra søndagens kamper: Everton demonstrerte med tydelig melding mot Premier League, Son fikk hat-trick med mål annullert, United-kandidat til årets mål

Det skjedde mye på søndag, også utenfor banen.

– Jeg ser på Liverpool av og til fordi jeg liker å se på dem

– Jeg ser på Liverpool av og til fordi jeg liker å se på dem

Pep Guardiolas beundring for Liverpool går så langt at han gjerne tar et glass og ser de røde spille.

– Jeg er bra, jeg er ikke Magnus, men jeg er bra. Ingen har en sjanse med Magnus. Men forhåpentligvis vil vi spille en dag.

Den norske stormesteren Magnus Carlsen, med en rekke VM-titler i skapet, er også kjent for sin fotball-interesse. Blant annet har han hevdet seg helt i toppen av det populære Fantasy Premier League-spillet.

32-åringen ser ut til å ha fått med seg «invitasjonen» fra Salah. På sosiale medier har nordmannen tagget Salah med en vinkende emoji.

Innlegget har blitt sett av én million, med 26 000 likes.

I 2018 fikk Trent Alexander-Arnold sjansen til å spille en oppvisningskamp mot Carlsen. 17 trekk tok det før kampen var over.