Salah øyner nye rekorder og minneverdige øyeblikk mot Manchester City

Egypteren har en strålende statistikk mot rivalen, og har muligheten til å pynte på den lørdag,

Minnene er mange når man tenker på Mohamed Salahs forestillinger mot Manchester City siden han kom til Liverpool sommeren 2017. 

Egypteren scoret fra nær 40 meter da de rødkledde senket Manchester City i 2017/18-sesongen, chippet inn målet som senket lagets skuldre mot samme motstander i kvartfinalen av Champions League og leverte et ellevilt solomål da Klopps menn jaget en kvadrupel i 2021/22-sesongen.  

Lørdag får han muligheten til å sørge for enda flere slike minner når Liverpool gjester Manchester City. 

Vil pynte på statistikken

– Jeg liker å spille i de store kampene, det er da man viser karakteren og personligheten sin. Det er bare en kamp, og jeg prøver bare å spille, score mål og å sørge for at laget vinner kampen, forteller egypteren i et intervju med LFC TV før kampen. 

Før oppgjøret mot Manchester City står egypteren 11 mål på 18 kamper mot tabellnaboene. Han mangler bare to scoringer før han har scoret 200 for Liverpool - noe kun fire spillere har klart før ham - og er kun ett mål unna 150 scoringer i Premier League. Selv om han er klar over rekordene som er innenfor rekkevidde, klarer han å holde fokus i kampene. 

– Jeg håper på flere rekorder. Jeg kjenner til tallene, men jeg prøver å ikke fokusere på det i kampene. Da prøver jeg bare å gjøre det jeg gjør på treninger og gjøre det jeg visualiserte før kampen. 

Egypteren fastslår at konkurransen mot Pep Guardiolas menn de siste sesongene har sørget for at Liverpool har blitt bedre. 

– Det gjør oss til et bedre lag, gjør oss til bedre spillere og jeg er ganske sikker på at det gjør manageren bedre også. Når man vet at det er et annet lag som alltid vinner kampene og som venter på at du skal tape, arbeider man hardere enn vanlig. Det gjør oss bedre. 

SENKET CITY: Salah utligner på Etihad i CL-kvarten i 2018.

SENKET CITY: Salah utligner på Etihad i CL-kvarten i 2018.

Tilpasser seg medspillerne

Med alderen har Salah blitt mer opptatt av å hjelpe de rundt seg, og nå er han også en del av lagets ledergruppe. 

– Nå er jeg mer erfaren og er bedre på å takle flere aspekter ved spillet - presset og forventningene. Når man er ung fokuserer man kun på seg selv, men når man blir eldre føler man at man må gjøre lagkameratene bedre også. 

Et spesielt godt forhold har Liverpools storscorer fått til Darwin Nunez. De to fartsfantomene har slått fem målgivende pasninger til hverandre, mer enn noen annen duo i ligaen, og skaper også flere sjanser for hverandre enn noen annen duo. 

– Jeg prøver alltid å finne ham på banen, og han prøver å finne meg også. Vi er begge raske spillere, og det gjør det lettere å forstå hverandres tankegang på banen. 

Salah er opptatt av å analysere medspillerne sitt spill for å kunne tilpasse seg. 

– Hvis man forstår hvordan andre spillere opptrer, blir det lettere for deg selv også. Jeg prøver alltid å forstå de andre spillerne, slik at jeg vet hvilke posisjoner jeg bør være i med de ulike spillerne. 

– Kostas (Tsimikas) og Robbo (Andy Robertson) er helt forskjellige, og det samme gjelder Darwin (Nunez) og Cody (Gakpo). Jeg må tilpasse meg ut fra hvem som spiller. 

Vi håper på flere minnerike øyeblikk når Liverpool gjester Etihad Stadium lørdag. Kampen har avspark 13.30 og sendes på V Sport 1

Under kan du se alle Salahs scoringer mot Manchester City i ligaen. 

Gomez, Gravenberch, Jones og Konaté alle aktuelle for spilletid mot City

Skadeoppdatering: Gomez, Gravenberch, Jones og Konaté alle aktuelle for spilletid mot City

På skadefronten ser det bra ut, men så spørs det på dem som har hatt lengst reisevei i landslagspausen.

– Haaland trente i går med noe ubehag

Guardiola: – Haaland trente i går med noe ubehag

Guardiola håper nordmannen kan spille en rolle mot Liverpool lørdag.