Bajcetic må holde seg på styrkerommet – og der er det én som er det store forbildet

Stefan Bajcetic har en leggskade og må se lagkameratene fra sidelinjen for tiden.

Det har vært et vanskelig år for Stefan Bajcetic. Han startet året som et lyspunkt i et Liverpool-lag som slet, og ble kåret til årets Liverpool-spiller i januar måned.

Han fikk en alvorlig skade i lysken i mars, og da var sesongen over. 19-åringen var så tilbake til pre-season, og satt på benken i fire kamper i august og september før han fikk sin første start for sesongen borte mot LASK. Mot Leicester uken etter var han igjen på benken.

En av dagene før bortekampen mot Tottenham fikk han en leggskade og et tilbakeslag, og vi vet fortsatt ikke helt når han vil være tilbake. Liverpoolfc.com har et intervju med ham, der han forteller om hvor frustrerende det er å bare kunne se på når lagkameratene trener.

– Jeg kan ikke stoppe å tenke på hva jeg ville gjort i det og det øyeblikket, at jeg åpenbart ville gjort det, det og det. Så det er tøft. Det handler bare om å komme seg på styrkerommet og telle ned dagene til du er tilbake, sier han.

Med Salah som forbilde

Og på styrkerommet i Liverpool er det én som er sjef. Mohamed Salah er kjent for å bruke det rommet mye, og han har også apparatene hjemme. Han har sagt at hjemmet hans ser ut som et sykehus.

– Jeg beundrer spillere som har mye disiplin, for det er noe som er vanskelig. I laget er for eksempel Mo Salah veldig disiplinert. Han spiser alltid de riktige tingene, og er alltid på gymmen, sier Bajcetic.

– Dagene der det har vært en tøff økt og du er veldig, veldig sliten – det er dagene der 90 prosent av folk vil si «ok, dette var en tøff økt og jeg skal hjem for å hvile». Han gjør ikke det. Han går bare på styrkerommet, gjør det han må gjøre, selv om han ikke har lyst. Det er noe jeg må lære fra ham, for på banen synes jeg at jeg har mye disiplin, for på banen tenker jeg sånn på konkurranse. Jeg er det motsatte av lat på banen. Utenfor banen er det fortsatt dager der jeg trenger å være sterkere mentalt og si «ok, jeg har ikke lyst, men det er en del av jobben», sier han.

Bajcetic har så langt spilt 21 førstelagskamper for Liverpool. Han fylte 19 år 22. oktober.

Hjemme herjer Liverpool, men gir borteformen grunn til bekymring?

Hjemme herjer Liverpool, men gir borteformen grunn til bekymring?

To borteseiere er fangsten så langt denne høsten i Premier League. Bør vi være bekymret?

Innsikt 18.nov 21:30
Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33