Robertson, Thiago og Bajcetic, når kan man forvente dem tilbake?

Liverpool kom seg gjennom søndagens Premier League-seier over Nottingham Forest uten noen ferske navn på skadelista, noe som blir viktig fremover for Jürgen Klopps lag om de skal kjempe på alle fronter denne sesongen.

De røde vant 3-0 på Anfield etter mål fra Diogo Jota, Darwin Nunez og Mohamed Salah. Cody Gakpo var tilbake etter sin skade og ble byttet inn etter en time spilt, han trodde at han satte inn 4-0 på tampen, men målet ble annulert korrekt for offside.

De røde vil nå rette oppmerksomheten mot onsdagens kamp mot Bournemouth i den fjerde runden av Carabao Cup, som Curtis Jones vil være tilgjengelig for å spille i etter å ha sonet sin tre-kampers karantene etter det røde kortet mot Tottenham.

Selv om det ikke ble lagt til noen nye navn på skadelista så er det fortsatt en del spillere som Klopp ikke vil kunne kalle på i morgendagens kamp.

Andy Robertson

Liverpools venstreback må som kjent belage seg på en lengre periode på sidelinjen etter å ha pådratt seg en skulderskade mens han var i aksjon for Skottland under landslagspausen i oktober.

Robertson har gjennomført en vellykket operasjon og vil nå begynne sitt rehabiliteringsprogram, og vil nok være tilbake en gang på nyåret.

Klopp ga en oppdatering på venstrebacken forrige uke.

– Han har operert seg og alt gikk bra. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, men det første skrittet er gjort.

Potensiell returdato: januar 2024

SKULDERSKADE: Andy Robertson kom tilbake fra landslagspausen med en langvarig skulderskade.

SKULDERSKADE: Andy Robertson kom tilbake fra landslagspausen med en langvarig skulderskade.

Thiago Alcantara

Thiago har nå vært ute av aksjon for Liverpool siden april og det virker dessverre som at midtbanespilleren fortsatt har et stykke igjen før han blir å se på banen.

Spanjolen, som gjennomgikk en hofteoperasjon mot slutten av forrige sesong, er ennå ikke tilbake i trening etter å ha fått nok et tilbakeslag i restitusjonen.

– Det er irriterende, spesielt for Thiago selv. Han har nå hatt to tilbakeslag i rehabiliteringen, ikke massive, men nok til å ta ham av banen igjen. Tydeligvis ikke samme skade, ikke i det hele tatt, men litt lik, sa Klopp nylig.

Potensiell returdato: november/desember

UTE SIDEN APRIL: Thiago har ikke vært å se på banen for Liverpool siden april.

UTE SIDEN APRIL: Thiago har ikke vært å se på banen for Liverpool siden april.

Stefan Bajcetic

Stefan Bajcetic trener for tiden ikke. Etter å ha kommet tilbake fra flere måneder ute med en adduktorskade, har han fått en ny skade. 

Den unge spanjolen gjorde comeback i Europa League-seieren mot LASK Linz i september, før han fikk 11 minutter i en Carabao Cup-seier over Leicester City seks dager senere. Bajcetic har ikke vært å se siden da.

Klopp kommenterte skaden til Bajcetic tidligere denne måneden.

– Det er like irriterende for Stefan Bajcetic, som var tilbake og spilte noen minutter og så kjente han noe annet. Sånn er det ofte etter langvarige skader.

Potensiell returdato: november

TILBAKESLAG: Stefan Bajcetic var tilbake mot LASK og Leicester men har fått et nytt tilbakeslag siden.

TILBAKESLAG: Stefan Bajcetic var tilbake mot LASK og Leicester men har fått et nytt tilbakeslag siden.

Conor Bradley

Den unge backen viste potensial med gode pre-season-prestasjoner i Tyskland, og spilte 90 minutter i løpet av to kamper. Han ble deretter utelatt fra gruppen som reiste til Singapore etter å ha fått et stressbrudd i ryggen.

Når han er i skadefri, forventes nord-iren å gå inn i Klopps planer som en backup for Alexander-Arnold, etter å ha imponert i League One med Bolton Wanderers i fjor.

Klopp ga en oppdatering om tilstanden hans før de rødes tur til Brighton i begynnelsen av oktober.

– Conor er på vei tilbake, han løper, men i den aldersgruppen og med denne typen skader har du en tendens til å gi dem tre uker fordi det har å gjøre med vekstprosessen til kroppen og sånne ting.

Potensiell returdato: desember

Ben Doak

Ben Doak pådro seg en mindre skade under landslagspausen i oktober, noe som tvang ham til å trekke seg fra Skottlands U-21-lag for deres UEFA European U-21 Championship-kvalifiseringskamp mot Malta. Hvor lenge han er ute er foreløpig uvisst, men det skal ikke dreie seg om en lang periode.

Klopp har ingen planer om å endre Mac Allisters rolle

Klopp har ingen planer om å endre Mac Allisters rolle

Flere har undret seg over om Alexis Mac Allister vil være mer effektiv i en mer offensiv midtbanerolle, men Klopp planlegger ikke å prøve det med det første.

Når Jota scorer mål, taper aldri Liverpool

Når Jota scorer mål, taper aldri Liverpool

Portugiseren har en oppsiktsvekkende god statistikk i kampene han har scoret i for Liverpool.