Klopp har ingen planer om å endre Mac Allisters rolle

Flere har undret seg over om Alexis Mac Allister vil være mer effektiv i en mer offensiv midtbanerolle, men Klopp planlegger ikke å prøve det med det første.

Da Alexis Mac Allister ble hentet til Liverpool i sommer, antok de fleste at argentineren var tiltenkt en av de offensive 8er-rollene på midtbanen. 

Da sesongen startet var det imidlertid noe overraskende med Mac Allister i den dype midtbanerollen, og det har vedvart frem til nå. 

Flere har undret seg om 24-åringen ikke ville ha vært mer effektiv i en mer offensiv midtbanerolle, men det skal ikke være oppe til vurdering hos Jürgen Klopp og trenerteamet. 

Offensiv tankegang

– Det er egentlig ingen diskusjon, for ellers ville vi ikke brukt ham der. I dag tror jeg alle kan se hvilken fordel det er å ha en spiller som har offensive kvaliteter i en slik rolle, i en kamp der du må skape ting, sentre, og vende spillet, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

Tyskeren sier argentineren er svært nyttig når man skal prøve å bryte ned dyptliggende motstanderne. 

– I kamper hvor man må skape sjanser, finne de riktige pasningene, snu spillet fra side til side. Hvis man prøver på noe på små overflater er det normalt at ikke alle pasningene når frem, jeg har ingen problemer med at spillerne mister ballen rundt deres 16-meter fordi da skal vi være klare til å presse. 

Politiet med siste nytt om bortføringen

Politiet med siste nytt om bortføringen

Situasjonen er fremdeles uavklart.

Må ta til takke med U21-fotball for klubben på nivå tre

De utlånte: Må ta til takke med U21-fotball for klubben på nivå tre

James Balagizi får ikke spille for Wigans førstelag. Slik gikk det med Liverpools utlånte spillere i helgen.

Selv om Mac Allister er offensivt anlagt, understreker Klopp at han også behersker de «styggere» delene av spillet. 

– Jeg er veldig glad på hans vegne, og han hadde flere gode involveringer defensivt, drepte kontringer og slike ting. Han er god på disse tingene, og det er derfor vi spiller med ham der. 

Samtidig er det viktig at hele laget bidrar til den defensive stabiliteten ved å jobbe sammen. 

– Han er veldig god i en-mot-en-situasjoner og vi må sørge for at vi som et lag gjør områdene mindre. Det kan vi gjøre med 8-erne, med vingene, med spissen og med stoppere som forsvarer på midtbanen. 

– Da har vi en veldig kreativ spiller på midtbanen sammen med Trent, som er veldig, veldig hjelpsomt. 

TAR TAK: Mac Allister omringes av Nottingham Forest-spillere.

TAR TAK: Mac Allister omringes av Nottingham Forest-spillere.

Potet

The Anfield Wraps Phil Blundell uttrykte også sin begeistring til den dype midtbanespilleren fra Argentina etter kampen. 

– Det var utrolig hvordan han klarte å posisjonere seg riktig - ikke bare for å vinne ballen, men slik at han er klar til å finne en rød drakt med ballen. Han er så god til å finne de riktige pasningene på riktig tid, og å finne rom på midtbanen, sa han i et videoklipp publisert på TAWs Twitter-konto. 

Blundell tror «Macca» kunne ha bekledd de fleste roller grunnet hans allsidighet. 

– Han gjør alt det defensive med å vinne ballen og slikt, samtidig som han er svært god til å bruke ballen også. Man kan se at han kan spille i mange posisjoner, han kunne spilt venstreving i en fronttrio og han hadde gjort de riktige tingene der også. Han er en fantastisk fotballspiller å se på. 

Neil Mellor sluttet seg til Blundells analyse da han analyserte midtbanespillerens kamp for LFC TV

– Alexis sprang den lengste distansen for Liverpool i kampen, og han er en veldig lur spiller som samtidig er modig. Man trenger slike spillere, som kan stoppe kontringer og samtidig finne pasninger gjennom ledd. Han var fantastisk. 

– Vi snakker om Szoboszlai hver kamp, men vi kan ikke ignorere han siden han er så mye involvert. Han leser spillet utrolig bra, bryter opp spillet bra og passer perfekt til det Liverpool handler om. Han har en positiv innflytelse i kampene. 

Når Jota scorer mål, taper aldri Liverpool

Når Jota scorer mål, taper aldri Liverpool

Portugiseren har en oppsiktsvekkende god statistikk i kampene han har scoret i for Liverpool.

«Dette er Liverpool 2.0, men Mohamed Salah er fortsatt den største stjernen»

Dette skriver avisene:«Dette er Liverpool 2.0, men Mohamed Salah er fortsatt den største stjernen»

Det var «den vanskeligste kampen» Jürgen Klopp hadde forberedt seg til, men spillerne gjorde likevel jobben i Luis Diaz sitt fravær. Dette skriver avisene etter seieren over Nottingham Forest.

Innsikt 30.okt 14:11