Roy Hodgson under press, men skal lede Crystal Palace mot Liverpool

Roy Hodgson er under press i sin 22. managerjobb.

Roy Hodgson er kjent som stabiliteten selv, og nærmest en garantist for å holde plassen i Premier League. Forrige sesong kom han tilbake fra pensjonisttilværelsen for å redde Crystal Palace, og i sommer ble det kjent at han var klar for en ny sesong etter at oppdraget ble utført. 

2023/24-sesongen har åpnet som de stort sett gjør under 76-åringen. Palace ligger omtrent på et snitt på ett poeng per kamp, og det ser ikke ut til at de kommer til å havne i problemer i en liga der fire lag skiller seg ut med en mager poengfangst. 

Likevel har veteranmanageren havnet under press, og han risikerer nå å få sparken for første gang siden han mistet jobben i Liverpool for snart 13 år siden. 

Kun én av de åtte siste kampene er vunnet, og etter det skuffende hjemmetapet mot Bournemouth onsdag kveld fikk Hodgson hard medfart av sine egne supportere. 

Crystal Palace sine åtte siste kamper
Palace - Nottingham Forest 0-0
Newcastle - Palace 4-0
Palace - Tottenham 1-2
Burnley - Palace 0-2
Palace - Everton 2-3
Luton - Palace 2-1
West Ham - Palace 1-1
Palace - Bournemouth 0-2

Ifølge The Telegraph vokser presset på Hodgson stadig, men han kommer til å lede laget sitt når Liverpool gjester Selhurst Park lørdag klokken 13.30. 

Kan byttes ut med Cooper

En annen tidligere Liverpool-ansatt som står i fare for å miste jobben er Steve Cooper i Nottingham Forest. Onsdag tapte de hele 5-0 borte mot Fulham, og det kan bety at tålmodigheten er slutt for mannen som jobbet på akademiet til de røde. 

The Telegraph skriver at Cooper ikke nødvendigvis trenger å vente lenge før han får en ny jobb. Han er nemlig godt likt på Selhurst Park, og kan bli sett på som en kandidat til å erstatte Hodgson dersom resultatene til Palace ikke bedrer seg. 

Cooper er nå bettingselskapene sin store favoritt til å være den neste til å få sparken, etterfulgt av Hodgson og Manchester Uniteds Erik ten Hag. Tidligere denne uken ble Sheffield Uniteds Paul Heckingbottom den første manageren til å miste jobben i Premier League denne sesongen. Det ga ingen umiddelbar effekt, ettersom Liverpool vant 2-0 på Bramall Lane med Chris Wilder i sjefsstolen til hjemmelaget. 

Tilbake til lørdagens motstander Crystal Palace, som altså tapte 2-0 på hjemmebane onsdag kveld. De har bare plukket fem poeng på syv kamper på eget gress denne sesongen. Over tre måneder har gått siden forrige hjemmeseier, og de har tapt sine tre siste kamper på hjemmebane. 

– Han tar tak i alt, han er involvert i alt – det er Steven Gerrard-vibber

– Han tar tak i alt, han er involvert i alt – det er Steven Gerrard-vibber

Du får knapt større leksjon i tro, håp, fortvilelse, nedturer og lykke enn du får når du har sett 90+ minutter med Liverpool. Det var kampen mot Fulham det beste eksempelet på.

Podcast Tor. 07.12. 17:04
Supporterne snudde seg mot Hodgson – som svarte med å si de var bortskjemte

Liverpools neste motstanderSupporterne snudde seg mot Hodgson – som svarte med å si de var bortskjemte

Det ser ikke bra ut for Liverpools neste motstander.