Tottenham har blitt Pep Guardiolas «bogey team»

Kan vi håpe på litt hjelp fra Liverpool-supporteren Ange Postecoglou i dag?

Det er nesten ikke nødvendig å nevne at Manchester City er Liverpools argeste konkurrent om ligagullet i Premier League denne sesongen. Arsenal, Aston Villa og Tottenham er selvfølgelig helt i toppen også, men det er de lyseblå som alltid må følges ekstra nøye med på.

Slik blir det også denne sesongen, selv om det er The Gunners som foreløpig ligger på toppen av tabellen. Da kan det være greit å ha et lite øye på hva som skjer på Etihad Stadium i ettermiddag, for 17.30 er det nemlig Tottenham som kommer på besøk.

Hvittrøyene, som står med tre strake tap, er ikke form, men Pep Guardiola har hatt store problemer med dem de siste sesongene. Både Jose Mourinho, Nuno Espirito Santo og Cristian Stellini har tatt tre poeng, og i ettermiddag kan Liverpool-supporteren Ange Postecoglou bli den fjerde.

Før dagens kamper er Manchester City ett poeng foran Liverpool på tabellen, men med rød seier på Anfield, og Tottenham-poeng litt senere, er Klopps menn foran. Det bør være i «alle» sin interesse at de lyseblå taper poeng.

LABER POENGFANGST: Pep Guardiola har hatt store problemer i kamper mot Tottenham de siste fire sesongene.

LABER POENGFANGST: Pep Guardiola har hatt store problemer i kamper mot Tottenham de siste fire sesongene.

I løpet av de siste fire sesongene, fra 2019/20-sesongen til 2022/23-sesongen, står Manchester City med bare to seiere på åtte forsøk mot London-klubben. Det gir selvfølgelig troen på at det kan ende med poengtap også i dag.

Når det er sagt, endte det riktignok med en 4-2 seier i det samme oppgjøret i fjor. I det siste opp oppgjøret i februar (på Tottenham Hotspur Stadium) vant hvittrøyene 1-0, uten Antonio Conte.

De lyseblås kamper mot Tottenham har endt med to seiere, en uavgjort og hele fem tap. Er det lov å håpe på at Ange Postecoglou kan gi Liverpool en hjelpende hånd i toppkampen?

Pep Guardiola mot Tottenham

2022/23:

Tottenham 1-0 Manchester City (Cristian Stellini / Antonio Conte)

Manchester City 4-2 Tottenham (Antonio Conte)

2021/22:

Manchester City 2-3 Tottenham (Antonio Conte)

Tottenham 1-0 Manchester City (Nuno Espirito Santo)

2020/21:

Manchester City 3-0 Tottenham (Jose Mourinho)

Tottenham 2-0 Manchester City (Jose Mourinho)

2019/20:

Tottenham 2-0 Manchester City (Jose Mourinho)

Manchester City 2-2 Tottenham (Mauricio Pochettino)

Liverpool lekte stollek med Fulham – og vant

Liverpool lekte stollek med Fulham – og vant

Fulhams midtbanestjerne var en del av overgangssagaen rundt Ryan Gravenberch. Nå skal London-laget være på jakt etter en Liverpool-linket spiller.

Innsikt Søn. 03.12. 10:31
– Det skal alltid være et mareritt å komme her

– Det skal alltid være et mareritt å komme her

Jürgen Klopp får aldri følelsen av at kamper skal vinnes på grunn av seiersrekker.