Tottenham stanget lenge mot Hodgsons kompakte forsvar, men tok overtaket og vant etter hjelpende hånd fra Palace-forsvarer

Et velorganisert Crystal Palace hadde god kontroll på Ange Postecoglous menn, før et selvmål sørget for at bortelaget fikk målet som åpnet opp kampen.

Crystal Palace-Tottenham 1-2 (0-0)

Crystal Palace og Tottenham startet sesongens tiende runde da lagene møttes på Selhurst Park fredag kveld. 

Før kampen var det Ange Postecoglous mannskap som ledet an ligaen, to poeng foran Arsenal og Manchester City og tre poeng foran Liverpool. Crystal Palace på sin side lå på 11. plass før kampen. 

Roy Hodgsons menn har vist seg å være vanskelige å slå på hjemmebane denne sesongen, og hadde kun tapt en kamp mot Arsenal før fredagens kveldskamp. 

Det var altså ingen kasteball ligaleder Tottenham sto overfor. 

Taktiske motpoler

Det ble tidlig tydelig hvordan kampbildet kom til å være mellom ligalederne og Hodgsons velorganiserte tropper. 

Hjemmelaget var tilfredse med å ligge dypt i banen og ta kontringsmulighetene når de bød seg, mens bortelaget styrte spillet og prøvde å trenge gjennom det kompakte Palace-forsvaret. 

I den første omgangen klarte ikke Spurs å komme til de store mulighetene, men i starten av den andre omgangen fikk de etterlengtet hjelp fra motstanderne. 

Ballen endte plutselig hos James Maddison i feltet etter at Crystal Palace-forsvaret ikke fikk klarert, og den kreative midtbanespilleren banket ballen inn foran mål. Joel Ward mistet oversikten og satte ballen i eget bur, selv om den var på vei langt utenfor. Tottenham var i ledelsen uten å ha hatt et eneste skudd på mål. 

FIKK LEDERMÅLET: Tottenham fikk en hjelpende hånd av Joel Ward.

FIKK LEDERMÅLET: Tottenham fikk en hjelpende hånd av Joel Ward.

Åpnet opp kampen

Etter Tottenhams ledermål åpnet kampen seg opp. Crystal Palace ble tvunget ut av stilen og lenger frem i banen, mens Postecoglous mannskap fikk mer rom å boltre seg i fremover i banen. 

Etter 66 minutter benyttet Spurs seg av rommet da ballen etter nydelig kombinasjonsspill mellom Maddison og innbytter Brennan Johnson endte hos Heung-Min Son, som enkelt kunne bredside ballen i nettmaskene. 

Etter 2-0-målet så det ut til å bli en parademarsj for et Tottenham som i lang tid fikk bruke ballen som de ønsket av Crystal Palace, men på overtid tente Jordan Ayew håpet da han satte et flott reduseringsmål på halvvolley etter svakt forsvarsspill av bortelaget.

Det ble imidlertid for lite for sent på Crystal Palace, som ikke klarte å komme nære noen utligning på overtid.  

Resultatet betyr at Liverpool kommer til å forbli bak Tottenham på tabellen selv med seier søndag. 

Cooper var på Anfield og så Liverpool nedsable Toulouse, og håper han har lagt en plan som kan hindre Klopps menn

Nottingham Forest-sjefen møtte pressen før helgens kampCooper var på Anfield og så Liverpool nedsable Toulouse, og håper han har lagt en plan som kan hindre Klopps menn

Nottingham Forest-treneren understreket den store oppgaven laget står overfor på søndag, men tror de kan gjøre livet surt for Liverpool.

Gravenberch utelatt av troppen til Nederlands herrelandslag og U21-landslag

Isfronten fortsetter på tross av talentets gode formGravenberch utelatt av troppen til Nederlands herrelandslag og U21-landslag

Nederlenderen storspiller for Liverpool og har vært blant lagets beste spillere de siste kampene, men på landslaget er historien en annen.