Advokatene har fått blod på tann etter finalerapporten

Advokatene til de mange supporterne som vil gå rettens vei mot UEFA etter traumene i Paris vil ikke la det europeiske fotballforbundet slippe billig unna.

Mandag kom rapporten som ikke bare frikjente Liverpool-supporterne for all skyld i forbindelse med kaoset rundt og utenfor Stade De France i forbindelse med Champions League-finalen i Paris i 2022. Den slår også fast at det europeiske fotballforbundet UEFA sviktet på alle punkter, og at det er supporternes fortjeneste at ikke liv gikk tapt denne maidagen. 

Rapporten er utarbeidet av et uavhengig panel og har tatt åtte måneder å ferdigstille. Den er 158 sider lang og ble sluppet mandag kveld, etter først å ha blitt lekket til ulike medier noen timer tidligere. 

Mange supportere fikk en traumatisk opplevelse de aldri kommer til å bli kvitt da de skulle støtte sitt lag i finalen i Paris, og etterspillet er langt fra over. The Guardian skriver at advokatene til supportere som vil gå rettens vei med krav mot UEFA har fått blod på tann etter at rapporten ble publisert. 

Saken er styrket

Avisen skriver at supporternes sak er styrket og at de ikke vil la UEFA slippe billig unna i denne saken.

I sin egen pressemelding mandag kveld skrev forbundet at de vil etablere en egen refusjonsordning for supporterne som var til stede, men advokatene vil ikke være fornøyd dersom den eneste kompensasjonen blir en tilbakebetalt kampbillett. 

– Rapporten bekrefter det supportere har fortalt oss om de fryktelige hendelsene på Stade de France. Vi vil nå jobbe videre med et gruppesøksmål på vegne av supporterne vi representerer, sier Clare Campbell og Jill Paterso, som er partnere i kontoret Leigh Day. De representerer over 600 supportere.

De legger til at de ønsker å komme i gang med en rettslig prosess så fort det lar seg gjøre.

Over 2000 andre supportere har via advokatfirmaet Pogust Goodhead planer om å rette krav mot UEFA, og de ser ut til å ha en god sak. 

– Dette er en rapport som virkelig er skadende for UEFA, noe som styrker saken vi legger frem på vegne av Liverpool-supportere, sier partner Tony Winterburn.