Det høres ikke ut som vi ser van Dijk, Firmino eller Arthur mot Everton

Trioen har trent, men virker ikke aktuelle mot Everton.

Torsdag fikk vi se svært gledelige treningsbilder fra AXA Training Centre, der Virgil van Dijk, Roberto Firmino, Arthur Melo og Diogo Jota trente sammen med laget.

Van Dijk har vært ute siden 2. januar med en hamstringskade, Roberto Firmino har vært ute siden før jul med et problem med leggen, Arthur siden tidlig i oktober med en lårskade og Jota siden midten av oktober med en muskelskade i leggen.

Av de er det Jota som er nærmest, og den som virker å være aktuell for derbyet.

– Spillerne er tilbake i trening, på ulike stadier. Diogo er nærmest, og har trent normalt i to dager. Vi har tre dager igjen med trening, så jeg vil si han kan være aktuell for troppen, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

Liverpool skal ha trening fredag, lørdag og søndag før derbyet.

Må avvente med de andre

Liverpool har en meget tøff bortekamp mot Newcastle i Premier League neste lørdag, og så kommer Real Madrid til Anfield på tirsdagen, i det som er de rødes siste mulighet til å gjøre årets sesong vellykket, om de skulle levere i Europa.

Journalister som følger klubben tett mener Real Madrid-kampen er det store målet for å få van Dijk helt klar til.

– Bobby... Jeg vet ikke. Vi må se hvordan det ser og hvordan han håndterer intensiteten på trening. Virgil tror jeg ikke er så nærme allerede, men jobber med det også, sier Klopp.

Han kommenterte også Arthur, som ikke er i Champions League-troppen denne våren.

– Med Arthur er det det samme som med Bobby, sier Klopp.

Thiago regnes som usikker med et hofteproblem, mens Ibrahima Konaté og Luis Diaz definitivt er ute. Ben Doak skal forhåpentligvis trene igjen fredag.

Liverpool - Everton spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.