– En kan ikke forvente at spillere er tilbake på sitt aller beste umiddelbart etter en skade

Jürgen Klopp tok Virgil van Dijk i forsvar på dagens pressekonferanse.

Mandag kveld var Virgil van Dijk på FIFA sin prisutdeling i Paris, der han var stemt inn som en av 11 spillere på «verdenslaget» for 2022. Jürgen Klopp hadde ingen problemer med å gi 31-åringen tillatelse til å dra til Frankrike, selv om det bare var 48 timer til kamp mot Wolverhampton på Anfield.

Manageren mente det var fullt fortjent at nederlenderen kom med på laget, der han ble stemt inn som eneste midtstopper.

– Jeg tror ikke at han kom med på dette laget på bakgrunn av de siste fire eller fem prestasjonene sine, men det var på grunn av det siste året, og det synes jeg er fullt fortjent. Det er åpenbart noe han likte godt, og jeg kunne se noen av reaksjonene, så det er kult. Han var der på prisutdelingen, og spurte meg om han fikk dra. Jeg svarte ja, selvsagt, det er ikke noe problem, det er flott. Jeg har vært der en gang tidligere, og det er et fint arrangement, som er verdt å dra på, svarte Klopp.

Tar tid

Van Dijk startet 2023 med å bli skadet i førsteomgangen mot Brentford i årets første kamp, og var ute i seks uker. Han har spilt tre kamper siden skaden. De røde holdt nullen i to av dem, man slapp inn fem mål i marerittkampen mot Real Madrid i forrige uke. Det er nok på bakgrunn av den kampen først og fremst at Virgil har fått kritikk for å ikke være på sitt beste.

– Det er helt vanlig. Spillere blir skadet, og kommer tilbake. Så gir vi dem kamper igjen, og i den første kampen hans sier kanskje folk at han ikke var på sitt beste ennå. Greit, gi dem tre dager mer, og så bør de være på sitt beste? Hvordan skal det fungere?, spør Klopp.

– I gode gamle dager sa folk at du måtte være tilbake like lenge som du hadde vært skadet dersom du skulle være på ditt beste, så takk Gud for at det ikke er sant, men på 90-tallet så var det folk som trodde det. Jeg vet det selv fra da jeg selv var skadet, var ute lenge, og ble fortalt det. Okei, da vil det bli tøft. Men det er ikke slik. Det er helt normalt at du får igjen rytmen og slike ting, og det er alltid viktig at de fortsatt får minuttene på banen.

– Vi bedømmes hver dag for det folk ser, men jeg tror ikke at det er så vanskelig å ignorere det og jobbe deg selv gjennom det, så kan du komme tilbake til ditt beste og alt er greit igjen, sier han videre.

På tirsdagens pressekonferanse bekreftet Klopp at Ibrahima Konaté nå er spilleklar igjen, og kan involveres mot Wolverhampton. Franskmannen har kun spilt i fem ligakamper denne sesongen.

Liverpool - Wolverhampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V sport PL 1 og Viaplay.