Èn scoring unna stor milepæl i Champions League

Mohamed Salah kan bli tidenes mestscorende afrikaner i turneringen.

Mohamed Salah har for vane å bøtte inn mål i Champions League, og når vi nå skal i gang med åttendedelsfinalene i 2022/23-sesongen har egypteren en ny milepæl i sikte. Han er nemlig bare én scoring unna å tangere Didier Drogba som den mestscorende afrikaneren i turneringens historie.

Liverpools toppscorer står med 43 mål i Champions League, mens tidligere Chelsea-spiller Drogba har 44 mål. Det er et stykke ned til nummer tre på listen, som er Samuel Eto'o. Han endte på 30 scoringer i turneringen. Deretter følger Sadio Mané med 27 scoringer og Riyadh Mahrez med 19 scoringer, ifølge Opta.

Tidligere denne sesongen ble Salah Liverpools toppscorer i Europa gjennom tidene.

Toppscorer i gruppespillet

Salah har ikke hatt sin beste sesong når det gjelder scoringer i Premier League, der han har åtte fulltreffere så langt. Det er bare én mer enn han maktet på sine seks kamper i gruppespillet. 

Sju scoringer der, blant annet et hattrick som innbytter mot Rangers, var nok til å gjøre ham til turneringens toppscorer i gruppespillet sammen med PSGs Kylian Mbappé. 

Med avansement mot Real Madrid kan Salah komme nærmere sin personlige rekord i turneringen, som ble satt i 2017/18-sesongen da han scoret ti ganger. I fjor endte han på åtte scoringer i Champions League.

Mestscorende afrikanere i CL

44 - Didier Drogba
43 - Mohamed Salah
30 - Samuel Eto'o
27 - Sadio Mané
19 - Riyadh Mahrez

Kilde: Opta

Ifølge Opta er det imidlertid ikke historisk grunn til å forvente mange mål mot spansk motstand. Der har det blitt fire mål på 16 kamper mot Atletico Madrid, Real Madrid, Sevilla, Barcelona og Villarreal. 

Hans ene scoring mot Real Madrid kom i kvartfinalen for to år siden.