– Gjør de det samme som mot Newcastle mot Benzema og Vinicius, så kommer Real Madrid til å score

Rafa Benitez er klar i sin tale på hva Liverpool ikke må gjøre mot Real Madrid.

Tidligere Liverpool- og Real Madrid-manager Rafael Benitez var i Sky Sports sitt studio lørdag i forbindelse med de rødes kamp mot Newcastle (også en tidligere arbeidsgiver av Benitez). Spanjolen delte noen tanker om tirsdagens Liverpoolkamp mot de spanske kjempene.

– Real Madrid har jo Benzema, som beveger seg mellom linjene på en komplisert og smart måte, også er det Vinicius som er en trussel.

Benitez viste et eksempel på en situasjon hvor midtstopperne kan slite dersom de ikke får mer støtte fra sidebackene og Fabinho enn det de fikk mot Newcastle.

– Man vil ha overtaket når man angriper, og man vil ha overtaket når man forsvarer seg. Man må ha en ekstra spiller, sier Benitez, som mener at Liverpool ikke hadde det mot Newcastle.

– Hvis du gjør det samme mot Benzema og Vinicius, så vil de score mot deg. Benitez viste til en situasjon der Trent Alexander-Arnold ble ventende for lenge på sin høyreside fremfor å trekke innover og gi Joe Gomez ekstra støtte i møte med Alexander Isak.

– Man må ha en spiller foran og en bak (spissen), og det må den perfekte pasningen og medtaket til for at spilleren kan skape noe. Det er veldig viktig. Du vil angripe med en ekstra spiller, du vil forsvare deg med en ekstra spiller, gjentok han.

Hvem går videre?

Benitez fikk også spørsmål om hvilket lag han tror avanserer fra åttedelsfinalen.

– Den andre kampen blir nøkkelkampen. Den første kampen kan ende 1-0 til Liverpool. Da kan Bernabeu utgjøre forskjellen. Men hvis det er 1-0 til Madrid, Liverpools spillere kommer til å være i bedre form ved returkampen. Kampformen de ikke har nå, vil de ha da, sier Benitez og mener de skadede spillerne som nettopp har kommet tilbake.

– De vil ha Firmino, Jota, Van Dijk, også har de i tillegg Darwin og andre. Jeg tror de kommer til å score.

– Men ok, blir det 3-0 så er det ferdig. Men 1-0, 2-1, noe sånt, så kan hva som helst skje i den andre kampen.

Benitez kjenner altså begge lagene godt. Han startet trenerkarrieren i Real Madrid, klubben han var tilknyttet også på starten av spillerkarrieren.  Fra 2004-2010 var han manager i Liverpool, der han vant Champions League-trofeet på slutten av sin første sesong. Han holder høy stjerne blant de røde på Merseyside – til tross for sin tid i Everton – og bor fortsatt i området med familien.

Benitez fikk Real Madrid-jobben igjen i 2015. Det var ikke en veldig vellykket retur til den spanske hovedstaden. Rafa signerte en treårskontrakt, men etter bare syv måneder mistet han jobben. Real Madrid lå på tredjeplass i La Liga, og supportere og spillere skal ha vært misfornøyd med tingenes tilstand.

Benitez trente flere av spillerne som er i Real Madrid i dag, blant andre Karim Benzema, Luka Modric og Nacho. Også Toni Kroos spilte under Benitez i Madrid, men Kroos er plaget av sykdom og ikke med i troppen som reiser til Anfield.