Får sitt første ordentlige møte med Champions League

For Cody Gakpo blir tirsdag en stor milepæl i karrieren.

Cody Gakpo tok ikke bare steget fra Eredivisie til Premier League da han i januar meldte overgang fra PSV til Liverpool. Han rykket også opp fra Europa League til Champions League, der han tirsdag kveld vil få sin første opptreden i utslagsrundene når Liverpool tar imot Real Madrid i åttendedelsfinalen på Anfield. 

Gakpos eneste møte med Champions League foruten kvalifisering kom forrige gang PSV var i gruppespillet i turneringen, i 2018/19. Da kom Gakpo inn som innbytter i sluttminuttene i hjemmekampen mot Tottenham, som til slutt kom finalen den sesongen - og møtte Liverpool.

Tirsdag blir det altså en ny milepæl i 23-åringens karriere. Gakpo har virkelig fått en opptur denne sesongen, etter å ha levert varene for Nederland da han var med i sitt aller første VM i høst. 

Møtte Bodø/Glimt

– Det blir min andre kamp i CL, så jeg ser frem til det. Jeg må bevise at jeg kan spille på det nivået og gleder meg til å gjøre det, sa Gakpo da han møtte pressen som den utvalgte spilleren fra Liverpool-troppen i forbindelse med tirsdagens kamp. 

Kvalifiseringen til Champions League på sensommeren i fjor gikk ikke etter planen, da PSV røk ut i den avgjørende runden mot Rangers. Skottene skulle til slutt ende opp som kasteball i Liverpools gruppe, mens PSV måtte ta til takke med Europa League. 

Der leverte Gakpo og co varene. Angrepsspilleren scoret da det endte 1-1 mot Bodø/Glimt i den første kampen og fulgte opp med en dobbel mot Zürich runden etter. Nederlendernes høydepunkt i gruppespillet kom da Arsenal ble slått 2-0, blant annet etter en målgivende fra Gakpo. Til slutt ble de nummer to i gruppen bak den engelske serielederen. 

Mens hans tidligere lagkamerater ser ut til å ryke ut av den første utslagsrunden på nest høyeste nivå i Europa, etter 3-0-tapet mot Sevilla forrige uke, kan Gakpo få oppfylt sin drøm om ikke bare spille i Champions League, men også gå hele veien.

Spent

23-åringen la ikke skjul på at han er spent før tirsdagens storkamp. 

– Det er en av de største turneringene i verden, og en drøm for alle spillere å være med. For meg er det flott å ha den muligheten. Men vi må fokusere på kampen og ikke tenke for mye på det, sa han om begivenheten. 

Etter en vanskelig start på Merseyside fikk Gakpo sammen med laget to flotte oppturer forrige uke. Han scoret mål både mot Everton og Newcastle. 

– Det var en deilig følelse å score mitt første mål, og det var en viktig kamp i et Merseyside-derby. En fin måte å gjøre det på. Newcastle-kampen var viktig for å vise at vi er på vei tilbake fra en vanskelig periode, sa Gakpo mandag. 

Liverpool - Real Madrid spilles tirsdag klokken 21 og vises på TV 2 Sport 1.