Endelig var Diogo Jota tilbake fra start

Portugiseren startet sin andre kamp for sesongen og nærmer seg forhåpentligvis toppformen igjen.

Få spillere i Liverpool-troppen har hatt en vanskeligere sesong enn Diogo Jota. Riktignok har han fått spilt mer Playstation enn han vanligvis gjør i hverdagen, men vi får anta at portugiseren aller helst liker å spille fotball på gamlemåten - utendørs, og på gress. 

Lørdag startet han sin andre kamp for sesongen, og sin første siden 16. oktober. To langtidsskader har ført til at vi har fått se veldig lite av den målfarlige 26-åringen, som blant annet takket være de lange avbrekkene ikke har scoret for Liverpool siden starten av april i fjor. 

Etter innhopp i tre kamper på rad spilte han 70 minutter mot Crystal Palace og viste tidvis hva som har vært savnet i form av innsats og instinkt innenfor sekstenmeteren. Jota var nære ved å finne veien til mål ved et par anledninger, og kom også på noen giftige løp inn mot London-laget sitt mål. 

– Vi har forsøkt å bygge ham opp, men har ikke hatt veldig mye tid til det. Han var ute lenge også før den forrige skaden, så det er en veldig vanskelig sesong for ham. Han kan spille bedre, men sånn er det, sa Jürgen Klopp etter kampen og la til at han likte det han så av Jota. 

– Flott å ha ham tilbake

En annen som synes det er hyggelig å ha angrepsspilleren tilbake er makker på venstresiden, Andy Robertson. 

– Jotas første start på over fire måneder, det er veldig bra. Han prøver å finne rytmen etter en så lang periode ute. Jeg synes han så skarp ut i noen perioder i dag, og det samme gjorde Bobby. De må bare jobbe med å få kampformen tilbake, sier skotten i et intervju med Liverpool Echo.

Spillere med under 400 minutter i Premier League for Liverpool denne sesongen

382 - Ibrahima Konaté
348 - Stefan Bajcetic
337 - Fabio Carvalho
319 - Diogo Jota
314 - Alex Oxlade-Chamberlain
293 - Naby Keita
189 - Curtis Jones
66 - Nat Phillips
26 - Ben Doak
8 - Bobby Clark

Adrian, Luke Chambers, Harvey Davies, Sepp van den Berg, Caoimhin Kelleher, Arthur Melo, Calvin Ramsay og Rhys Williams har sittet på benken uten å få noen minutter på banen.

Kilde: fbref.com

Også Ibrahima Konaté er på vei tilbake fra trening, og dermed er det nå bare Thiago og Luis Diaz som er noen uker unna å være tilbake. Hvordan det står til med Joe Gomez sin hamstring vet vi ikke mer om, mens Darwin Nunez har et håp om å rekke Wolves-kampen på onsdag. 

– Etter at vi får de tilbake må vi håpe at alle holder seg friske. Vi har hatt noen skader denne sesongen, men hvis vi kan holde alle friske nå fremover vil vi ha mange alternativer om vi sliter foran mål. Det har vi ikke hatt så mye av denne sesongen, sier venstrebacken.

– Så det var flott å ha Jota fra start i dag, han kom seg helskinnet gjennom det og vil dra nytte av minuttene. Han kommer til å finne tilbake til toppformen etter hvert. Han er en fantastisk spiller som vi har savnet, og forhåpentligvis spiller han seg nå i form for resten av sesongen.