Everton må kanskje klare seg uten sin beste spiss

Dominic Calvert-Lewin er usikker inn mot mandagens oppgjør.

Dominic Calvert-Lewin har vært en etterlengtet forsterkning på topp for Everton den siste tiden. Spissen har slitt med skader i lang tid, og nå kan han igjen være ute av Merseyside-derbyet på mandag.

25-åringen forlot banen etter en time mot Arsenal forrige helg. 

– Vi følger tett med på ham fortsatt. Det vil være i siste liten, i beste fall, når det gjelder kampen mot Liverpool, svarte Dyche på fredagens pressekonferanse.

Calvert-Lewin kan bli en viktig mann å få klar før Liverpool venter på motsatt banehalvdel.

Han gjorde seg virkelig gjeldende mot Arsenal, men dessverre sliter han med en dårlig hamstring, fortsatte Everton-treneren.

Dyche kunne senere bekrefte at midtstopper Ben Godfrey er 100% klar for oppgjøret. Det samme er midtbanespiller James Garner.

De blå må likevel klare seg uten sin foretrukne høyreback Nathan Patterson, og kantspiller Andros Townsend.

TILBAKE: Ben Godfrey kan starte kampen på Anfield mandag kveld.

TILBAKE: Ben Godfrey kan starte kampen på Anfield mandag kveld.

Gode nyheter på Anfield

I den rød delen av Liverpool har den siste uken vært preget av gode nyheter på skadefronten. Torsdag var Virgil Van Dijk, Diogo Jota og Roberto Firmino tilbake i trening med resten av laget. Arthur meldte seg også klar igjen for spill tidligere i uken.

– Spillerne er tilbake i trening, på ulike stadier. Diogo er nærmest, og har trent normalt i to dager. Vi har tre dager igjen med trening, så jeg vil si han kan være aktuell for troppen, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse fredag.

Foruten Jota virket det ikke som noen av de nevnte vil bli involvert allerede på mandag.

– – Bobby... Jeg vet ikke. Vi må se hvordan det ser og hvordan han håndterer intensiteten på trening. Virgil tror jeg ikke er så nærme allerede, men jobber med det også, sier Klopp.

Tyskeren må også klare seg uten Luis Diaz og Ibrahima Konate. Duoen er ikke forventet tilbake før om noen uker. Thiago har slitt med hofteproblemer denne uken og er usikker inn mot oppgjøret. Ben Doak nærmer seg et comeback.