– Han blir latterliggjort

Premier League-spissene Callum Wilson og Michail Antonio forstår seg ikke på kritikken mot Darwin Nunez.

Det er vanskelig å bli klok på Darwin Nunez i Liverpool-trøyen. Uruguyaneren har vist sin verdensklasse ved flere anledninger denne sesongen, men han har kanskje blitt mest kjent for å slite i avslutningsøyeblikket.

Det har West Ham-spiss Michail Antonio og Newcastle-spiss Callum Wilson fått med seg. Premier League-duoen tok nylig opp kritikken mot Nunez på podkasten BBC's Footballer's Football.

– Når vi spilte mot dem på Anfield hadde han et helt vanvittig skudd. Venstre fot, høyre fot, han traff målet uansett. Keeperen vår måtte dra frem noen fantastiske redninger, sier Antonio.

West Ham-spissen snakker om Liverpools 1-0 seier på Anfield i høst. Darwin Nunez ble matchvinneren i den kampen med et kraftig hodestøt.

– Men så går jeg innpå Instagram etter kampen og han blir latterliggjort. Jeg mener å huske at han står med 14 mål denne sesongen, fortsetter 32-åringen.

Han blir støttet av sin kollega Callum Wilson, som for øyeblikket flyr høyt med sitt Newcastle-lag.

– Han står med flere mål enn meg og Michail til sammen! Det er alt jeg har å si om ham, ler han og fortsetter:

– Det jeg vil legge til er at han er ung, 23 år, og han har akkurat kommet til Premier League. Dette er en liga for mannfolk, og ikke gutter, og når alt kommer til alt så er det veldig annerledes i forhold til hvor han har vært tidligere.

STJERNE: Michail Antonio vet en ting og to om hvordan det er å være spiss i Premier League.

STJERNE: Michail Antonio vet en ting og to om hvordan det er å være spiss i Premier League.

Trenger tid

I løpet av sin debutsesong har Nunez bidratt med fem mål og to målgivende på 15 Premier League-kamper. Spissens største problem er at tallene kunne vært veldig mye høyere.

– Han må tilpasse seg, og det vil ta tid. Han blir latterliggjort på sosiale medier for alt mulig, og han kommer til å få det med seg. Slike ting får deg til å bli mer selvkritisk, spesielt i den alderen, sier Wilson.

De to Premier League-spissene vet nok hva de snakker om. Duoen har i en årrekke spilt i England øverste divisjon, og har nok selv følt på det presset som alltid er tilstede.

– Han virker som en sprek fyr, en slags no-nonsense type. Han må bare ta frem brystkassen og kjøre på. Hva så om man bommer på noen sjanser, sier Wilson

Newcastle-spissen har likevel klokketro på at det vil komme flere mål etterhvert.

– Så lenge du er i en posisjon hvor du kommer til sjanser så vil du ikke fortsette å bomme. Den kliniske avslutningen kommer over tid. Han må bare få spilt mer regelmessig i ligaen, avslutter han.

Darwin Nunez har nok ekstremt lyst til å vise seg frem foran egne supportere i et Merseyside-derby. Den muligheten får han i morgen når Liverpool får besøk av byrival Everton på Anfield. Kampen sparkes i gang 21.00 og sendes direkte på V Sport PL.