– Han har en enorm fremtid foran seg

Utlånte Jarell Quansah har imponert i sine første kamper på seniornivå.

Da Billy Koumetio ble hentet hjem fra sitt låneopphold i Austria Wien i januar åpnet det døren for at midtstopper Jarell Quansah kunne prøve seg hos en annen klubb i et halvt år. Den unge stopperen imponerte for Liverpools U21-lag i første halvdel av sesongen og fikk grønt lys av Liverpool til å prøve lykken på seniornivå. 

Valget falt på League One-klubben Bristol Rovers, og Quansah fikk tillit på direkten av manager Joey Barton. 

Starten var ikke den aller beste - den første kampen endte med et 5-1-tap borte mot bunnlaget Morecambe. Deretter ble det knepne tap mot MK Dons og Lincoln før en liten opptur kom denne uken, da Quansah og co holdt nullen og fikk med seg et poeng fra kampen mot opprykksjagende Ipswich. 

Etter den kampen har 20-åringen fått skryt av sin nye manager. 

– Kan nå så langt han bare vil

– Den ene bekymringen vi hadde da vi hentet ham var egenskapene i lufta, men jobben han gjør i hodespillet defensivt er noe enhver seniorspiller ville vært stolt av. Han har en enorm fremtid foran seg, sa Barton tirsdag kveld ifølge Liverpool Echo

Den tidligere Premier League-spilleren har stor tro på Quansah. 

– Han kan nå så langt han bare vil. Jürgen Klopp tar deg ikke med på trening med førstelaget med mindre du er en god spiller. De er blant de beste i verden, og jeg er veldig takknemlig for at de stoler på oss med en spiller de verdsetter så høyt, sa Barton og la til: 

– Jeg er vanligvis opptatt av at man ikke skal snakke opp de unge spillerne for mye, men hvorfor ikke. Han er så god med ballen som du trenger å være når det gjelder å spille seg ut bakfra. Så kommer han til å bli større, sterkere og raskere. Han kommer også til å lese spillet etter hvert som han spiller mer seniorfotball. 

I tillegg til Quansah har Liverpool høyrebacken Conor Bradley på lån i League One. Han spiller for Bolton, og har gjort en veldig god sesong så langt.