– Sønnen min er snart to år, og jeg ønsker at han skal huske meg som Premier League-spiller

Alex Oxlade-Chamberlain motiveres av å skape minner for sønnen. Kanskje blir det snart et annet sted enn på Anfield.

29 år gamle Alex Oxlade-Chamberlain er på utgående kontrakt i Liverpool denne sesongen, og så langt er det ingenting som tyder på at midtbanespilleren er i troppen når avtalen har utløpt 1. juli.

Dermed ser det ut til å bli med seks sesonger i rødt for mannen som tidvis har vist hva han er god for, men som har fått store deler av oppholdet på Merseyside sabotert av langtidsskader.

Selv håper den tidligere Southampton- og Arsenal-spilleren å fortsette å spille på et høyt nivå, uansett hvor det blir. Han finner motivasjon i å gjøre sin snart to år gamle sønn stolt.

Finner motivasjon

– Jeg er på vei til det stadiet av karrieren der jeg ikke er et barn lenger, men jeg ønsker bare å være på toppnivå så lenge som mulig. Det å bli far endret meg litt, for nå spiller jeg ikke bare for meg selv lenger, sier han i Liverpool FC sitt ferske supportermagasin ifølge Liverpool Echo.

– En stor motivasjon for meg er å være på et høyt nivå så lenge som mulig slik at sønnen min kan se meg der. Min far gjorde det, men jeg ble ikke født før han var 32 år. Da han var 35 klamret han seg fremdeles fast, men jeg husker ham best fra innendørsturneringene i Masters football, sier Oxlade-Chamberlain.

Tidligere har vi skrevet at flere klubber i Premier League er interessert i den sympatiske spilleren, og skal vi tolke uttalelsene er han neppe fremmed for en overgang internt i ligaen.

– Jeg er 29 nå. Sønnen min er snart to år, og jeg ønsker at han skal huske meg som Premier League-spiller. Forhåpentligvis kan jeg gi ham det, sier Oxlade.

Har vunnet alt

Oxlade-Chamberlain kom inn som en mer merittert spiller enn mange på laget da han fra før hadde tre FA-cuptriumfer i bagasjen fra tiden i Arsenal. I Liverpool har imidlertid troféfangsten blitt tatt til et nytt nivå. Han har vært med på hele oppturen under Jürgen Klopp.

– Det er jeg veldig fornøyd med, men hver gang du går ut på banen og er med i en turnering, ønsker du bare å vinne igjen. Personlig har jeg lyst til å spille på et så høyt nivå som mulig så lenge som mulig.

Oxlade-Chamberlain startet de tre første ligakampene etter VM-pausen, men etter kjøpet av Cody Gakpo har det blitt mindre spilletid. Han var ikke i troppen i mandagens Merseyside-derby.

Naby Keita, James Milner, Roberto Firmino og Adrian er de øvrige spillerne som er på utgående kontrakt denne sesongen.