Har bare spilt to hele kamper som stopperpar

Utrolig, men sant om Joe Gomez og Joel Matip.

De har vært lagkamerater og spilt i samme posisjon i seks og et halvt år, men svært sjelden har Joel Matip og Joe Gomez spilt en hel kamp sammen som midtstopperpar.

Faktisk har det bare skjedd to ganger! Det skulle ta over fire år før det skjedde for første gang, og ytterligere nesten ett år før neste gang. Duoen spilte 90 minutter sammen som stopperpar i en kamp som endte 1-1 borte mot Manchester City høsten 2020, og i 3-2-seieren over AC Milan på Anfield høsten 2021.

Etter å ha gravd litt i historikken på Transfermarkt kan vi se at de har startet sammen på stopperplass ytterligere to ganger. Det skjedde mot Preston i ligacupen forrige sesong, men da gikk Matip ut til fordel for Nat Phillips ved pause. Så skjedde det igjen mot City i ligacupen denne sesongen, men da ble Gomez flyttet ut til høyreback etter 38 minutter da James Milner måtte ut med skade.

Ser ut til å få sjansen igjen

Gomez og Matip har ifølge Transfermarkt vært på banen samtidig i til sammen 63 kamper, men ofte har en av dem vært innbytter. De startet også en del kamper sammen i 2017/18-sesongen, men da var Gomez høyreback mens Matip hadde Dejan Lovren, Ragnar Klavan og etter hvert Virgil van Dijk som stopperpartnere.

Van Dijk er selvsagt en viktig grunn til at Gomez og Matip ikke har startet mange kamper som stopperpar. Nederlenderen har stort sett spilt det som er å spille, og etter at Ibrahima Konaté kom til klubben har han rykket forbi Gomez i køen på stopperplass.

Lørdag kan vi imidlertid få muligheten til å se Gomez og Matip starte som midtstopperpar igjen, når de røde gjester Wolves på Molineux. Med van Dijk og Konaté ute er det trolig bare uhell på trening og i oppvarming som kan hindre dem i å starte sin femte kamp sammen i hjertet av forsvaret.

Kamper med Gomez/Matip fra start i midtforsvaret

8. november 2020: Man City - LFC 1-1 (Gomez og Matip spilte hele kampen sammen som midtstopperpar)

15. september 2021: LFC - AC Milan 3-2 (Gomez og Matip spilte hele kampen sammen som midtstopperpar)

27. oktober 2021: Preston - LFC 0-2 (Gomez og Matip spilte første omgang sammen som midtstopperpar)

22. desember 2022: Man City - LFC 3-2 (Gomez og Matip startet som midtstopperpar, men spilte bare 38 minutter før Gomez ble flyttet til backen)

Denne sesongen er Gomez og van Dijk det mest brukte stopperparet til Liverpool, etterfulgt av Matip og van Dijk, og Konaté og van Dijk. Både Gomez og Matip har flere minutter sammen med Nat Phillips enn de har med hverandre, men det kan vi altså få en endring på lørdag ettermiddag.