Henderson vil ikke akseptere kritikk om at spillere ikke gir alt

Kapteinen sier innsatsen ligger der, men at man noen ganger prøver litt for hardt.

«Som spillere vet vi hva våre ansvarsområder er og hva forventningene til oss vil være, så når standarden faller vet vi at det ikke vil mangle på folk som ønsker å peke på hva vi gjør feil», skriver Jordan Henderson i kapteinens spalte i kampprogrammet.

«Igjen, ikke noe problem – det kommer med jobben. Men det er en kritikk som jeg aldri tillater blir kastet mot denne gruppen med spillere, og det er den at de ikke gir alt de har eller at lysten ikke er så sterk som den var tidligere.»

32-åringen mener man må akseptere kritikk som en del av det å spille for en storklubb. Samtidig melder han at det er ikke viljen eller innsatsen det står på.

«Jeg ser denne lysten hver eneste dag. Jeg føler hvor mye de ønsker det. Jeg er selv vitne til hvor langt gutta har strukket seg, individuelt og kollektivt, for å prøve å gjøre det bedre.»

«Resultat og utfall er kanskje ikke der de har vært i nyere sesonger, men det har ikke vært noen som helst endring i vår lyst til å bli de beste som vi kan for denne klubben og for våre supportere. Forpliktelsen er like sterk som før. Så enkelt er det.» 

Prøver kanskje for hardt

Kapteinen trekker frem en tøff fjorårssesong med 63 kamper, lite pause, VM midt i årets sesong og flere utfordringer. Nå er det én kamp om gangen som gjelder.

«For all den rosen vi mottok da ting gikk bra, en av de mest oversette kvalitetene var at dette er en ærlig gruppe som alltid gir alt og bare fortsetter videre med ting. Igjen, dette er så sant nå som det var da. Hvis noe, så er det situasjoner nå hvor vi kanskje prøver for hardt.»

«Det er den naturlige konsekvensen av hvor vi er så vi må finne en balanse, men jeg vil heller ha det på denne måten enn motsatt. Hvis alle forsøker, har vi en sjanse. Vi må bare kanalisere det på riktig måte.»

Om man lykkes får vi en pekepinn på i kveld. Avspark i Liverpool - Everton er 21:00, på V Sport PL/Viaplay.