Klopp maner til kamp i kampprogrammet

Da han ankom Liverpool sa Klopp at «alle er ansvarlige for alt», og det tror han fortsatt kan være nøkkelen.

«Dette er et derby så vi må kjempe med alt vi har men kun på en positiv måte. Vi må kjempe for å spille fotball og ingenting annet. Dette er en kamp for lidenskap men det kan kun bli brukt på den riktige måten. Ikke noe annet gir mening», skriver Jürgen Klopp i kveldens kampprogram.

«Jeg har sagt tidligere at noen ganger kan disse kampene bli for intense og jeg vet dette er ikke alltid det folk ønsker å høre, men det er sant. Intensitet er en del av det vi gjør og virkeligheten er at vi ikke kan gjøre noe uten det, men vi må ta med våre andre kvaliteter også ellers vil vi bare gjøre en vanskelig kamp enda tøffere.»

Begge klubber har slitt

Everton tok nylig sin første ligaseier siden 22. oktober 2022. Liverpool står fortsatt uten ligaseier i 2023.

«Formen vår før i kveld er ikke det vi skulle ønske den var og vi er like bevisste på det som hvem som helst andre. Jeg har ingen tvil om at Everton vil se på oss og tenke at vi ikke er i vårt beste øyeblikk fordi det er sant, men det er opp til oss å fikse det og ingen andre.

«Da jeg først kom til Liverpool fortalte jeg spillerne at alle er ansvarlige for alt og jeg tror like mye på det nå som da. Uansett hvilke problemer vi har, hver og en av oss kan løse dem sammen.»

Forventet Evertons opptur

Frank Lampards Everton var et lag stort sett alle ville møte. Nå har Sean Dyche gitt de blå fornyet håp om at de kan overleve i toppdivisjonen.

«Seans arbeid snakker for seg selv. Han har en tydelig idé om hvordan han ønsker at laget hans skal spille og det betyr at de er en tøff motstander. Jeg vet det vil være noen som ble overrasket over Evertons prestasjon mot Arsenal sist uke og spesielt resultatet de fikk, men det ble ikke jeg. På en merkelig måte, det føltes nærmest forventet.»

«Så, ros til Sean og spillerne hans for seieren. For oss, vi har fått en advarsel – ikke at vi trengte det – om det som skal forventes i kveld.»

Klopp har forventinger til fansen

The Kop har varslet at de vil mobilisere i kveld, og vise støtte til treneren og laget. Det er noe som gir Klopp fornyet energi.

«Jeg vet at dette ikke er den beste tida som våre supportere har hatt med å følge Liverpool, men de har også en rolle å spille – ikke bare i kveld men i hver kamp vi er involvert i fremover.

«Noen fortalte meg at det vil være en ’flaggkveld’ på The Kop i kveld, og for å være ærlig, det gjorde meg begeistret fordi om det er en måte det kan se bedre ut enn det pleier å gjøre kan jeg ikke vente med å se det. Om lyden kan matche fargen kan vi forvente oss noe spesielt.»

Liverpool - Everton ser du på V Sport PL/Viaplay, fra 21:00.