– Jeg har mye ansvar her, og jeg vil ha det. Dette er min jobb å fikse

Jürgen Klopp har ingen planer om å forlate Anfield.

I fotballverdenen har det blitt helt normalt at trenere kommer og går fra klubber, og i flere tilfeller flere ganger i året. Det er noe Liverpool ikke er veldig kjent med, og det er veldig få som mener Jürgen Klopp er det store problemet på Anfield.

Når det er sagt har ikke resultatene denne sesongen vært gode nok, men tyskeren har ingen planer om å kaste inn håndkle i en vanskelig situasjon for klubben.

– Jeg forstår at folk tenker i de baner, men jeg vil ikke gå, og jeg kan ikke gå. Jeg har for alt for mye ansvar her, og jeg vil ha det ansvaret. Dette er min jobb å fikse, sier Liverpool-treneren forut kveldens Everton-kamp.

DEN GANG DA: Jürgen Klopp mener det er hans ansvar å få klubben til tilbake til de gode tidene igjen.

DEN GANG DA: Jürgen Klopp mener det er hans ansvar å få klubben til tilbake til de gode tidene igjen.

I løpet av 2023 står de røde igjen med en 10. plass i Premier League, en tidlig exit i FA cupen og møter mot Real Madrid i Champions League. Det er absolutt ikke sikkert at denne sesongen vil ende godt, men Klopp vil ikke tenke slik.

– Det er en vanskelig tid, og jeg koser meg ikke med det, men nå må vi vise hvorfor denne klubben er så spesiell. Vi må ha troen på at alt er mulig. Vi må igjennom dette sammen, og når vi kommer oss ut av det vil vi ha gode tider igjen, sier tyskeren.

De uungåelige spørsmålene om Klopps fremtid har kommet til overflaten den siste tiden. Ikke nødvendigvis fra Liverpool-supportere, men gjerne fra andre. Tyskeren går langt i å bekrefte hvor han vil tilbringe fremtiden.

– Jeg er her, 100%. Når vi vinner føler jeg meg som en del av det, men når vi taper føler jeg meg 100% ansvarlig. Jeg har alltid tenkt slikt i livet, så du kan sikkert forestille deg hvor stort ansvar jeg kjenner på for øyeblikket. Vi må bare komme oss igjennom dette, og være klar for en positiv fremtid igjen. 

Dette er absolutt ikke første gangen Liverpool-treneren er i en slik situasjon. Han forlot Mainz etter syv år, og det samme skjedde i Borussia Dortmund.

– Jeg forstår at folk tenker syv år der, syv år der, men det har ikke noe å gjøre det. Denne situasjonen er vanskelig av helt andre grunner, avslutter han.

Jürgen Klopp og Liverpool møter Everton til Merseyside-derby på Anfield i kveld. Kampen starter kl. 21.00 og sendes direkte på V Sport PL.