Helgens Premier League-runde:Liverpool kan knappe inn på tabellnaboene

Fulham var det eneste laget som tok full pott denne helgen.

Det er sjeldent kjekt å gå igjennom en hel helg uten en Liverpool-kamp, men det hjelper veldig på når lagene rundt på tabellen mister poeng i øst og vest. Det har vært en slik helg for de røde denne runden.

Av de syv lagene som ligger nærmest Liverpool på tabellen så var det bare Fulham som klarte å ta tre poeng. Den kom hjemme på Craven Cottage mot Nottingham Forest.

På rekke og rad mistet Chelsea, Brentford, Brighton, Tottenham, Newcastle og Aston Villa poeng denne helgen. Da er det viktig at Jürgen Klopp og Liverpool vinner i morgen, og utnytter den potensielle gevinsten man har fått fra flere lag.

UAVGJORT: West Ham og Chelsea delte poengene på London Stadium lørdag ettermiddag.

Det første laget som skulle ut å vise seg frem var Chelsea, som fremdeles har til gode å vinne en kamp etter overgangsvinduet stengte den 31. januar. Et tidlig mål av nysigneringen Joao Felix var ikke nok til å vinne, for bare kvarteret senere utlignet Emerson for hjemmelaget. Kampen endte 1-1.

I 16-runden var det flere av Liverpools nærmeste konkurrenter som var i aksjon. Brentford tok et sterkt poeng borte på Emirates, mens Brighton slet ikke klarte å ta med seg tre poeng fra Crystal Palace og Selhurst Park.

Det var kanskje Tottenham som fikk den største knekken, for Contes menn reiste til slutt fra Leicester med 0 poeng og fire baklengsmål. Tottenham tok ledelsen i det 14. minutt, men en imponerende snudoperasjon fra Brendan Rodgers sine menn gjorde at kampen til slutt endte 1-4 i favør hjemmelaget.

På kvelden lørdag spilte Newcastle, som for øyeblikket innehar 4. plassen. Eddie Howe vil nok være skuffet over å ikke dra fra gamleklubben med seier, for bortekampen mot Bournemouth endte til slutt 1-1.

Det eneste laget som kunne ta seg forbi Liverpool på tabellen denne runden var Aston Villa, men Birmingham-klubben fikk store problemer borte mot Manchester City. De lyseblå ledet hele 3-0 til pause, og tok det veldig rolig i den 2. omgangen. Kampen endte til slutt 3-1.

Etter helgens resultater står Liverpool fremdeles på en 10. plass i ligaen, men med seier i morgen vil man gå forbi Chelsea, og opp i ryggen på Brighton, Fulham og Brentford på plassene over. Det kan også bli ni poeng opp til Newcastle på 4. plass, om tre poeng innkasseres i morgen.

Jürgen Klopp og Liverpool har fått en hjelpende hånd denne helgen. Nå er det viktig at tyskeren og troppen tar vare på muligheten og vinner!

Liverpool møter Everton til Merseyside-derby mandag kveld kl. 21.00. Kampen sendes på V Sport PL.