– Jeg har prøvd å bli kvitt «The Spice Boys»-stempelet

Robbie Fowler har et sterkt ønske om å slå igjennom som fotballtrener i England.

De aller fleste Liverpool- og fotballsupportere assosierer Robbie Fowler med en knakende god og livlig fotballspiller. En lang karriere, med blant annet 162 Premier League-mål, ble avsluttet tilbake i 2012, og siden har spissen jobbet hardt for å komme seg inn i treneryrket i England.

Det har han enn så lenge ikke fått til. I et intervju med The Telegraph åpner 47-åringen opp om hvordan stempelet han fikk på seg som fotballspiller har blitt igjen etter karrieren var over.

– Det ble et kallenavn, og det at vi aldri vant noe spilte en stor rolle i det. Historier vokser seg ut av sammenheng, og jeg har prøvd å bli kvitt det stempelet, sier han til avisen.

Kallenavnet Fowler snakker om er «The Spice Boys». Et ordspill fra popgruppen «Spice Girls», som strekker seg tilbake til FA cupfinalen i 1996 da Fower, Jamie Redknapp, Steve McManaman, Jason McAteer og David James stilte opp i solbriller og kremfargede dresser før finalen mot Manchester United. En finale Fowler og co tapte.

Den tidligere storscoreren tror hans karakter og personlighet som spiller har hemmet han i en så langt vanskelig inngang i treneryrket.

2001: Robbie Fowler har en vanvittig god spillerkarriere bak seg. Det har ikke vært like enkelt å gå inn i treneryrket for 47-åringen.

2001: Robbie Fowler har en vanvittig god spillerkarriere bak seg. Det har ikke vært like enkelt å gå inn i treneryrket for 47-åringen.

– Ingen vet noe om meg, og det er noe jeg er ganske stolt av. Ingen vet egentlig hvordan jeg er som person. Folk har den oppfattede ideen, forteller han.

Det er ingen tvil om at Fowler har en erfaring innenfor fotballen etter mange år som spiller. Det er noe han ikke så på som noe negativt da han bega seg inn i en annen del av sporten.

– Jeg forstod hva en garderobe trener for mange år siden, men folk har fortsatt den ideen om at jeg ler, fleiper og en som ikke skal tas på alvor. Det er min oppfatning.

Ambisiøse mål

Fowler har i senere tid fullført UEFA pro-lisens. Han har også trent Brisbane Roar i Australia og East Bengal i India, men enn så lenge er det ingen engelsk klubb som har vært villige til å 47-åringen en sjanse.

– Jeg dro til Australia og India med en indre tro på meg selv. Hvis muligheten dukker opp i England, og den føles riktig, vil jeg selvfølgelig ta den om det er mulig. Styreledere og eiere kan spørre meg «Hvorfor har du bare gjort det i utlandet?». Det enkle svaret er at det er de eneste stedene hvor jeg har fått sjansen, sier Fowler.

I løpet av de siste årene har engelskmannen blitt en kjent fjes også på TV som fotballekspert, men det er ikke i det yrket han finner sin største lidenskap. Han vil lykkes som trener i England.

– Jeg vil bli best. Jeg vil jobbe meg oppover i ligasystemet. Egoet mitt er ikke så stort at jeg ikke er villig til å gå den veien. Det handler bare om å ta en prat med meg.

Steven Gerrard, Frank Lampard og Wayne Rooney er tre av flere tidligere storspillere som har fått muligheten på et høyt nivå tidlig i trenerkarrieren. Det er en mulighet Fowler aldri har fått.

– Jeg må velge den rette muligheten. Det handler om å finne en klubb som har de rette ambisjonene, for jeg tror jeg har vist hva jeg kan, avslutter han.