– Jeg ville byttet ut alle andre i Liverpool før Klopp

Jamie Carragher er ikke i tvil om hvem som bør lede klubben ut av en vanskelig situasjon.

Jamie Carragher har vært krass i kritikken sin mot Liverpool så langt denne sesongen, men den tidligere Anfield-midtstopperen har aldri snudd ryggen til Jürgen Klopp. Det gjør han ikke nå heller, selv om situasjonen ikke ser bra ut for øyeblikket.

– Jeg ville byttet ut alle andre i Liverpool før Klopp, men vi kan ikke se bort fra at klubbens suksess ble hjulpet av den samlede ekspertisen fra flere avdelinger. Trener- og rekrutteringspersonalet jobbet i harmoni, skriver han for The Telegraph.

Sky-eksperten ser likevel store endringer i kulissene på Anfield.

– I løpet av de siste 18 månedene har noe endret seg. Villigheten til å kjøpe og beholde spillere er den samme, men det har vært større grunn til å stille spørsmål ved klokheten i noen avgjørelser.

DUO: Cody Gakpo og Darwin Nunez er to av Liverpool nye investeringer i frontrekken.

DUO: Cody Gakpo og Darwin Nunez er to av Liverpool nye investeringer i frontrekken.

Uforståelige kjøp og forlengelser

I løpet av det siste året har Jürgen Klopp hentet Luis Diaz, Darwin Nunez, Fabio Carvalho og Cody Gakpo som offensive alternativer. Carragher er henrykt over hva han har fått se av førstnevnte så langt, og han ser på Nunez som en work-in-progress.

Han er mye mer skeptisk til Liverpools nye tilskudd i stallen.

– Jeg blir litt paff av å se Gakpos første opptredener. Han er ikke en typisk Klopp-signering. Han mangler det høye tempoet og kapasiteten til å lede det høye presset.

– Hvorfor forplikte 45 millioner pund på en som vil bli sittende på benken når Jota og Diaz er tilbake? Det er mest spesielt på grunn av mangelen på kvalitetsspillere andre steder på banen, undrer Carragher seg. 

Han ser også på Klopps lojale tilnærming som en negativ trend på Anfield. I 2021 signerte en da 31 år gammel Henderson en ny 4-års avtale med klubben. Tyskeren virker også interessert i å forlenge med spillere som Roberto Firmino og James Milner.

UTGÅENDE: Jamie Carragher er skeptisk til Jürgen Klopps ønske om å forlenge med den brasilianske spissen.

UTGÅENDE: Jamie Carragher er skeptisk til Jürgen Klopps ønske om å forlenge med den brasilianske spissen.

– Klopp har åpent sagt i årevis at Liverpool trenger å fornye og tilbakestille seg, men han virker motvilling til å akseptere Firminos stadig lavere innflytelse i laget og hans økende skadeproblem. Det samme gjelder Milner, som har vært spilt en innbytterrolle i årevis. 

De fleste har nok alt fått med seg at Liverpools nåværende sportsdirektør Julian Ward er på vei ut av klubben. Det mener Sky-eksperten er spesielt dårlige nyheter så tett opp mot en ekstremt viktig sommer for klubben.

– I 2021 signerte de bare Ibrahima Konate og vant nesten fire trofeer. Det viser at man ikke bør bruke hundrevis av millioner med mindre det er for å rette opp feil. Dessverre befinner Liverpool seg nå i en posisjon hvor de må bygge seg opp igjen, skriver han.

Ikke i tvil

I løpet av hele artikkelen har Carragher vært krass i kritikken mot klubben, Jürgen Klopp og valgene som har blitt tatt det siste halvannet året. Det betyr ikke at han ville endret manager på Anfield av den grunn.

– Klopps treningsmetoder har gjort spillere som ville hatt ordinære karriere til Champions League-vinnende superstjerner, skriver han.

Han har et godt poeng. Wijnaldum falt igjennom i PSG etter at han forlot Anfield, og spillere som Sadio Mane, Mohamed Salah og Virgil Van Dijk var ikke verdensklassespillere da de ankom klubben.

– Spillere kan komme og gå. Det kan også sportsdirektører og styremedlemmer. Liverpool har fortsatt sin strålende manager. Nå er det på tide å se på planen han så briljant startet på i 2015, avslutter Carragher.