Klopp ønsker at Nunez endrer et par ting i sitt spill

Darwin Nunez er ikke fornøyd med sine prestasjoner i Liverpool-drakten så langt.

I et intervju med Sky Sports forteller Darwin Nunez at han synes starten på Liverpool-karrieren har vært vanskelig, men han er sikker på at han med tiden vil lykkes like godt i Anfield-klubben som landsmannen Luis Suarez.

Et rødt kort for voldelig oppførsel, noen scoringer og svært mange misbrukte sjanser.

Slik kan Darwin Nunez sitt første halvår i Liverpool oppsummeres. Statistikken til Opta viser at han har bommet på flere store sjanser enn noen annen spiller i Premier League. 

– Vanskelig, er ordet 23-åringen bruker når han blir bedt om å beskrive sine første måneder i helrødt.

Alle husker nedskallingen av Crystal Palace-stopper Joachim Andersen allerede i andre ligarunde, som gjorde at den ferske Liverpool-spissen måtte stå over de tre neste ligakampene, mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle.

Darwin Nunez

Født24. juni 1999
Artigas, Uruguay
Høyde187 cm
Debut30.07.2022 mot Man City (3–1)
Innkjøp£64M + £21M
Kontrakt2028

SesongKamperPL
2022-2315+10 /1010+4 /5

Forventet ikke at konkurransen skulle være så sterk

Nunez signerte for Liverpool i sommer, etter å ha gjort hele 34 mål for Benfica forrige sesong. Så langt har han notert seg for ti mål for Liverpool, men samtidig har han sløst voldsomt med sjansene.

Bare halvparten av de ti målene har kommet i Premier League, mens tre har kommet i Champions League, og så har det blitt en scoring i FA-cupen og en i Community Shield.

I tillegg til målene har han også bidratt med tre målgivende pasninger. To av assistene er kommet i Premier League, mens den siste kom i ligacupen.

– Det har vært en veldig stor forandring. Ligaen er mye sterkere her. Konkurransen er hardere. Jeg forventet ikke at den skulle være så sterk. Nico Otamendi fortalte meg det, men jeg forventet det likevel ikke.

– Jeg er svært imponert. Det er ingen dårlige lag. De er alle i denne ligaen av en grunn. Fotballen her er vanskeligere enn i Portugal, og konkurransen er sterkere. Du får ikke mye tid med ballen.

Nunez mener imidlertid at han nå begynner å finne seg til rette, og bli vant til fotballen som spilles på øyriket. Og ikke minst været. Totalt har han vært involvert i 25 kamper, men ti av disse har vært innhopp fra benken.

– Ting har begynt å gå bedre etter noen måneder med tilvenning. Jeg føler meg hjemme her nå. Jeg er lykkelig. Da jeg kom så jeg frem til treningene, for der var det heldigvis folk som snakket spansk. De har støttet meg veldig bra, og støtter meg fortsatt. Vi er et lag, og dersom vi kan hjelpe hverandre er det bra. Mine lagkamerater som snakker spansk oversetter ting til meg hele tiden, for jeg forstår fortsatt ikke språket. Men jeg tar engelsktimer. Jeg håper jeg vil være i stand til å forstå alt om halvannet år.

Her kan du se alle de ti målene som Darwin Nunez har scoret for Liverpool:

Må ta det mer med ro

Nunez avslører at han har fått mest hjelp av karer som Thiago Alcantara, Alisson Becker og Fabinho. 

– De gir meg råd hele tiden, og er alltid der for meg når jeg trenger noe.

Også manager Jürgen Klopp og klubbens spansktalende assistentmanager, Pep Lijnders, har hjulpet Nunez med språkbarrieren.

– Klopp snakker ikke spansk og jeg snakker ikke engelsk, så vi forstår ikke hverandre, men siden jeg kom hit har han alltid gitt meg tillit. Han ønsker nok å se det samme fra meg som han så i Benfica. Jeg synes ikke jeg spiller bra for øyeblikket, og ønsker å forbedre meg. Jeg forsøker å gjøre det hver dag.

– Klopp vet at mine styrker er hurtigheten, og å løpe inn i rom. Han sier jeg må beholde roen mer når jeg spiller, og at jeg må bevege meg mer. Han sier jeg er en spiller med masse kvaliteter, men at jeg må bli bedre på dette. Det er dette han ønsker fra meg, i tillegg til at jeg scorer mål selvsagt.

Bare Chelseas nykommer Mykhailo Mudryk og Newcastles nykommer fra Everton, Anthony Gordon, har blitt målt til høyere hastighet i Premier League denne sesongen enn Nunez viser statistikken til Opta.

– Klopp har fortalt meg at jeg må beholde roen i avslutnings-øyeblikket. Han ber meg ta et ekstra sekund, og ikke forhaste meg med å skyte. Stresser jeg vil det gå dårlig. Derfor sier han at jeg skal ta det med ro, så vil målene komme. Det samme skjedde i Benfica. Første året der gikk dårlig, men så gikk det veldig mye bedre i det andre året. Jeg tror det samme vil skje her. Jeg håper at neste sesong blir mye bedre. 

I tillegg til å komme med råd om hva spissen må forbedre seg på, har også Klopp rost Nunez for arbeidsinnsatsen uruguayaneren legger ned. Men i de fire siste kampene har han måtte finne seg i å sitte på innbytterbenken. 

– Som spiller må du bare bruke det som motivasjon. Du kan bli sint, men du må bli sint på deg selv, og trene dobbelt så hardt. Du må si til deg selv at du ønsker å vinne tilbake plassen på laget.

Den første sjansen til det for Nunez kommer på lørdag, mot Wolverhampton på Molineux.

Wolverhampton - Liverpool spilles på Molineux lørdag 4. februar klokken 16.00, og blir vist direkte på V Sport PL og Viaplay