Liverpool var forberedt på å slå til, men nå skal Saka og Arsenal ha kommet til enighet

Bukayo Saka nær tredobling av lønnen sin hos serielederne.

Bukayo Saka vil ifølge The Times innen kort tid skrive under på en ny langtidskontrakt med Arsenal. Kontrakten vil ifølge avisen innebære nesten en tredobling av lønnen, fra 70.000 pund i uken til 200.000 pund i uken. 

Kantspilleren har vært i forrykende form denne sesongen, men har så langt ikke forlenget den nåværende avtalen, som strekker seg til sommeren 2024. 

The Times skriver at Liverpool og Manchester City fulgte situasjonen nøye, da de to storklubbene skal ha vurdert en mulig overgang til sommeren. Men Sakas forhold til Mikel Arteta og ikke minst klubbens solide form har gjort at 21-åringen skal ha bestemt seg for å bli værende. 

Arsenal er også i ferd med å forlenge kontrakten med den unge stopperen William Saliba, mens stjerneskuddet Gabriel Martinelli skrev under på en ny avtale forrige uke.

Hva med Mount?

Liverpool kan likevel sikre seg en ung engelsk spiller fra en topp seks-rival til sommeren. Vi har nemlig i flere omganger skrevet om interessen for Chelseas midtbanespiller, Mason Mount, som ser ut til å tilta i styrke. 

I likhet med Saka har Mount en kontrakt som løper ut neste sommer, men her virker forhandlingene å være langt unna mål. Denne uken skrev The Athletic at Mounts fremtid i Chelsea blir mer og mer usikker etter hvert som vi nærmer oss sommeren. Når vi skriver 1. juli vil han bare ha ett år igjen av kontrakten med London-klubben. 

For øvrig er flere spennende spillere på utgående kontrakt allerede denne sesongen, i likhet med Liverpool-kvartetten Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, James Milner og Roberto Firmino. 

Youri Tielemans, N'Golo Kanté, Ilkay Gundogan og Wilfried Zaha er blant Premier League-spillerne som kan bli tilgjengelig for en gratisovergang i sommer, mens Marcus Thuram, Evan Ndicka og Dani Ceballos kan være interessante fra utenlandske ligaer.